ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΧΡΟΝΟΣ 87,5 ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Γιώργος Καμίνης: «Έχουν ξεχωρίσει τέσσερις υποψήφιοι»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιώργος Καμίνης
Δημοκρατική Συμπαράταξη
κεντροαριστερά

Ο δήμαρχος Αθηναίων σήμερα στην Κομοτηνή ενόψει των εκλογών στην Κεντροαριστερά 
 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Την Ελλάδα απ’ άκρου εις άκρον οργώνει και ο Γιώργος Καμίνης, ο οποίος διεκδικεί την προεδρεία του νέου πολιτικού φορέα που φιλοδοξεί να συμπεριλάβει όλες τις κεντροαριστερές δυνάμεις της χώρας. 


Ο κος Καμίνης, βρέθηκε και στην Θράκη και μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5fm εξήγησε πως βλέπει την περιοχή μας και μάλιστα συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας που έχει επισκεφτεί στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του: "Σχέδια επί σχεδίων και τεράστιες σπατάλες βλέπει όποιος ταξιδεύει στην Θράκη.

Βλέπω αυτά τα κουφάρια των εργοστασίων που θα γινόντουσαν και δεν έγιναν ποτέ. Πήγα σε άλλες περιφέρειες της χώρας, πήγα στην Κρήτη, είδα ότι η περιφέρεια εκεί μαζί με τους Δήμους κάνουνε πάρα πολύ καλή δουλειά στο πως σχεδιάζουν το μέλλον του νησιού τους, πως εκμεταλλεύονται τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, πως πάνε να συνδέσουν την τοπική αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή με τον τουρισμό πως αποφάσισαν να προχωρήσουν στην τυποποίηση των προϊόντων τους και όχι να πουλάνε χύμα. Κάθε περιοχή έχει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και αυτοί που είναι σε θέση καλύτερα να τα εντοπίσουν και να τα προωθήσουν είναι οι τοπικές κοινωνίες".   


Για τη Θράκη σχολίασε "είναι μια πολυπολιτισμική περιοχή -αλλά τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ- θα πρέπει να διαφυλάξουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων αλλά θα πρέπει από την άλλη πλευρά να μείνουμε πάντοτε προσκολλημένοι με επιμονή στην συνθήκη της Λωζάννης, στα εθνικά μας δίκαια και σε αυτά τα οποία αναγνωρίζει την κάθε θρησκευτική μειονότητα. αυτό είναι που πρέπει να έχουμε πάντοτε υπόψη μας και με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν και οι δύο κοινότητες να προοδέψουν από κοινού. Δεν πρέπει να οξύνουμε την κατάσταση σε μια τέτοια ευαίσθητη περιοχή της χώρας μας". 


Στη μεγάλη εικόνα, ο κος Καμίνης δεν θεωρεί «περίεργο» το να διεκδικεί την αρχηγία ενός κόμματος, όντας ταυτόχρονα και δήμαρχος Αθηναίων. Σημειωτέον δε, ότι ο δήμος λειτουργεί άψογα ακόμα και εν τη απουσία του, καθώς –όπως λέει ο ίδιος- υπάρχει μία μεγάλη και δεμένη ομάδα που στηρίζει τη λειτουργία του. 


«Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα αυτό που πάμε να κάνουμε, γίνεται για πρώτη φορά στην χώρα και δεν ξέρω διεθνώς αν υπάρχουν και πολλά παραδείγματα, αλλά θα πρέπει να πάμε με ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση σε αυτό» λέει ο κος Καμίνης, που επισημαίνει και αυτός ότι προσβλέπει τα μέγιστα στη συμμετοχή του κόσμου στη διαδικασία: «Έχουν ξεχωρίσει τέσσερις υποψήφιοι, ένας λογικός αριθμός. Πάνε όλοι για την εκλογή του επικεφαλής, είναι φυσικό να υπάρχουν και διαφωνίες αλλά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι έχουμε κρατήσει ένα πολιτισμένο επίπεδο και το δεύτερο είναι ότι εκφράζουμε και πάρα πολλές πολιτικές θέσεις.

Η χώρα ακούει πια για πολιτική, μετά από πάρα πολύ καιρό. Επιμέρους διαφωνίες θα υπάρχουν αλλά δεν θέλω να τα δραματοποιούμε αυτά τα πράγματα. Πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν από την δύναμη του κόσμου, ο κόσμος θα έρθει μαζικά να ψηφίσει».


Το κεντρικό μήνυμα που θέλει να περάσει πάντως ο κος Καμίνης, είναι αυτό της ενότητας μεταξύ των υποψηφίων, αλλά και των τάσεων που ο καθένας εκπροσωπεί: «Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να περπατάμε ενωμένοι και δυνατοί και το δεύτερο είναι να στρώσει η παράταξή μας, γιατί πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο. Πρέπει να πούμε την αλήθεια για το τι συνέβη στη χώρα και γιατί συνέβη και να επωμιστούμε και τις δικές μας ευθύνες ως παράταξη" λέει χαρακτηριστικά. 


Όσο για τον αυτοπροσδιορισμό του, ο κος Καμίνης δηλώνει φιλελεύθερος και με αυτή την πολιτική στόχευση οδεύει και προς τη διεκδίκηση της προεδρίας του νέου φορέα. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού