ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 31 Μαΐου, 2018 - 14:19
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ"

Για Έλληνες στρατιωτικούς, ελληνικά νησιά και τον λόγο επίσκεψης μίλησε ο Μουχαρέμ Ιντζέ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μουχαρέμ Ιντζέ
Επίσκεψη
Τουρκία
Κομοτηνή

Όταν τον χαιρέτισε Ελληνίδα δημοσιογράφος ανταπέδωσε με μία καλημέρα στην ελληνική γλώσσα και ένα "χάρηκα πολύ"

Χειροκροτήματα κατά την είσοδό του στον χώρο της νεολαίας, αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου, Διονύσης Βοργιάς

Στην Κομοτηνή βρίσκεται εδώ και μία ώρα ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας Μουχαρέμ Ιντζέ. Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι έφτασε στο τουρκικό προξενείο της πόλης, υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας. Τούρκοι και Έλληνες δημοσιογράφοι τον υποδέχτηκαν στην είσοδο και εκείνος όταν τον χαιρέτισε Ελληνίδα δημοσιογράφους ανταπέδωσε με μία καλημέρα στην ελληνική γλώσσα και ένα "χάρηκα πολύ". Η παραμονή του στο προξενείο ήταν ολιγόλεπτη και ακολούθως ο Μουχαρέμ Ιντζέ περπάτησε με τα πόδια την απόσταση μέχρι την αποκαλούμενη "τουρκική νεολαία". Στη διαδρομή αυτή κόσμος τον χαιρέτισε και εκείνος ανταποκρίθηκε, ενώ έκανε χιουμοριστικά σχόλια με ιδιοκτήτη καταστήματος μπουγάτσας. Με χειροκροτήματα τον υποδέχτηκε ο κόσμος στον αύλειο χώρο της νεολαίας. Εκεί ο χώρος είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε ο υποψήφιος πρόεδρος να απαντήσει σε ερωτήσεις. Νωρίτερα ο Μουχαρέμ Ιντζέ σηκώθηκε όρθιος πάνω στην καρέκλα και ζήτησε από όσους ήρθαν από την Τουρκία να σταθούν στη μία πλευρά της αυλής, προφανώς για να καταδείξει την παρουσία υποστηρικτών εντός της Θράκης.

Έκανε μία σύντομη τοποθέτηση μόνο στην τουρκική γλώσσα, όμως φρόντισε να έχει μεταφραστή όταν δέχτηκε ερωτήσεις κυρίως από Έλληνες αλλά και Τούρκους δημοσιογράφους. Σε ερωτήσεις για Έλληνες στρατιωτικούς, ελληνικά νησιά και τον λόγο επίσκεψής του στην Κομοτηνή μίλησε ο Μουχαρέμ Ιντζέ. Υπάρχει δικαιοσύνη, είπε για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς και απέφυγε οποιαδήποτε άλλη αναφορά, ενώ για ποιο λόγο κάνει επίσκεψη στην πόλη της Θράκης αφού δεν έχει ψηφοφόρους είπε πως οι κάτοικοι της περιοχής έχουν συγγενείς που ψηφίζουν στην Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ολοκληρώθηκε τυπικά και ουσιαστικά όπως ορίζει η νομοθεσία,  η πρώτη προεκλογική περίοδος των τριπλών εκλογών,  δημοτικών και περιφερειακών,  όπου με βάση το νόμο του Κλεισθένη αύριο Κυριακή εκλέγονται όλοι