ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 30 Νοεμβρίου, 2019 - 10:00
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ)

Ευκαιρία για τα θρακιώτικα προϊόντα μέσω προγράμματος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπουργείο Εσωτερικών
Θεόδωρος Καράογλου

Επιχορηγούνται συνεταιρικά σχήματα και ομάδες παραγωγών και στη Θράκη

Στην πιστοποίηση νέων ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων με κατοχύρωση σημάτων ποιότητας (ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ), σύμφωνα με πολιτικές της Ε.Ε. (κανονισμός 1151/2012), αποσκοπεί το πρόγραμμα «Παράγω» που παρουσιάστηκε στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Με τη δεύτερη πρόσκληση επιχορηγούνται Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις συλλογικής και κοινωνικής ωφέλειας, ομάδες παραγωγών, αγροτικοί συνεταιρισμοί, αγροτουριστικοί συνεταιρισμοί γυναικών και συνεργατικά σχήματα, καθώς και δίκτυα-ΑΜΚΕ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα παραγωγής και προώθησης ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ προϊόντων, συνολικού προϋπολογισμού 124.000 ευρώ. 

Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας επιτυγχάνεται η προσθήκη και άλλων ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων, στα ήδη 58, που έχουν κατοχυρωθεί στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Με σχετικό μήνυμά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου επεσήμανε ότι το πρόγραμμα «Παράγω» έχει στόχο να αναδείξει και να αξιοποιήσει την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας μέσω των ξεχωριστών προϊόντων που παράγει κάθε περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Σαφώς είναι δύσκολο για τη χώρα μας,  να αντιπαρατεθεί βασιζόμενη μόνο σε λογικά επιχειρήματα, η στην ανύπαρκτη  διπλωματική στήριξη από τους συμμάχους, με το υπάρχον διεθνές σκηνικό,   έναντι της Τουρκίας.