fbpx Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, οι παρουσίες από την Κομοτηνή
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2018 - 10:00
ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, οι παρουσίες από την Κομοτηνή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΔΕΘ
Νέα Δημοκρατία

Παρόντες οι δυο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη
 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ το σχέδιό του για την Ελλάδα, στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Το «παρών» έδωσαν βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και, φυσικά, οι παραγωγικοί φορείς της Βορείου Ελλάδος. Παρόντες και οι δυο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ακόμη οι περιφερειάρχες Μπακογιάννης και Τζιτζικώστας αλλά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.


 Από την Κομοτηνή το παρόν έδωσαν ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Γιάννης Βεζυργιαννίδης, η πολιτευτής Βούλα Ελευθεριάδου, η επικεφαλής δημοτικής παράταξης Δήμου Κομοτηνής Φελίνα Καζάκου, ο δημοτικός σύμβουλος Χασάν Χασάν, ο περιφερειακός σύμβουλος Μουσταφά Κατραντζή, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης, ο επιχειρηματίας Γιάννης Τζαμπάζης, η εκτελεστική γραμματέας Περιφέρειας ΑΜ-Θ Ζωή Κοσμίδου, ο πρόεδρος της Γευσιγνωσία ΑΕ δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής Θέμης Τζενετίδης και άλλοι. 


Από την  Ξάνθη το παρόν έδωσαν ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Δρεμσίζης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το όραμά του για την Ελλάδα, δεσμευόμενος για μείωση της φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.


Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του
«Στους μικρομεσαίους θα δώσουμε εργαλεία και χρηματοδότηση για να οργανώσουν αποτελεσματικότερα τις επιχειρήσεις τους και να διαφοροποιήσουν το προϊόν τους ώστε να μπορούν να διεισδύσουν σε νέες αγορές. Και μέχρι το 2021 καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος. Έναν άδικο κεφαλικό φόρο που είναι ταυτισμένος με την Ελλάδα της κρίσης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.


Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
«Καθαρές κουβέντες λοιπόν. Ο νόμος Κατρούγκαλου καταργείται. Διατηρείται η εθνική σύνταξη και ο πρώτος πυλώνας, αλλά το σύστημα γίνεται πιο ανταποδοτικό. Όποιος κοπιάζει μια ζωή ως εργαζόμενος θα παίρνει μεγαλύτερη σύνταξη. Αυτό είναι το δίκαιο και θα γίνει πράξη».


«Όχι» στη συμφωνία με τα Σκόπια
Για το Σκοπιανό ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας είπε «Μια βαριά σκιά όμως πέφτει πάνω στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι η συμφωνία για το Σκοπιανό που υπέγραψαν, ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού, οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος. Μια συμφωνία-ντροπή που εκχωρεί για πρώτη φορά τη Μακεδονική ταυτότητα και τη Μακεδονική γλώσσα στους γείτονές μας. Ακόμα πιο ντροπιαστική είναι η χυδαία προσπάθεια της κυβέρνησης να χαρακτηρίσει όσους διαφωνούν και διαμαρτύρονται κατά της συμφωνίας ως ακροδεξιούς. Ξαναλέμε στον κ. Τσίπρα πως οι γνήσιοι πατριώτες δεν είναι εθνικιστές. Και πως οι ακραίοι εθνικιστές δεν είναι πατριώτες. Και λέμε επίσης να μην διανοηθεί ποτέ ξανά να ταυτίσει αυτήν τη μεγάλη λαϊκή παράταξη που αποκατέστησε τη Δημοκρατία και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη με την ακροδεξιά. Την ίδια ώρα που κυβερνά επί τριάμισι χρόνια αγκαλιά με τον κ. Καμμένο. Θέλω λοιπόν εδώ, από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες. 


Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει αυτήν τη συμφωνία. Είτε τώρα είτε στην επόμενη Βουλή. Κι αν τελικά η συμφωνία που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, τότε θα πρέπει η άλλη πλευρά να γνωρίζει ότι η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή».


Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου
Στο θέμα της ασφάλειας των πολιτών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε «Για να επανέλθει η ασφάλεια στις πόλεις μας, καταρχάς πρέπει να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της. Να αφεθεί ελεύθερη να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, το οργανωμένο έγκλημα και να θέσει τέλος στα κάθε είδους άβατα. Για να το κάνει αυτό δεν χρειάζονται νέες προσλήψεις αστυνομικών. Αρκεί η καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η επαναφορά ευέλικτων μονάδων, γρήγορης και άμεσης επέμβασης.

Θα καταργήσουμε αμέσως τον νόμο Παρασκευόπουλου που έχει καταντήσει την πόρτα της φυλακής περιστρεφόμενη πόρτα ξενοδοχείου. Και θα αναθεωρήσουμε την ποινική δικονομία που δυστυχώς είναι ένα δίχτυ με μεγάλες τρύπες για να ξεγλιστράνε πολλοί από τη δικαιοσύνη και τις φυλακές. Από τους τρομοκράτες και τους ισχυρούς του χρήματος μέχρι τους κάθε λογής μπαχαλάκηδες».


Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού
«Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσουμε τον υποκατώτατο μισθό που δημιουργεί μια τεχνητή στρέβλωση στην αγορά εργασίας εις βάρος των νέων εργαζόμενων» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. Εξηγώντας τη συγκεκριμένη αναφορά του, σημείωσε πως «o κατώτατος μισθός θα μπορεί να καθορίζεται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Και προφανώς πρέπει να αυξηθεί, ακολουθώντας τη βελτίωση της οικονομίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο ακόμα για μεταφορά αρμοδιοτήτων «για τον ΕΝΦΙΑ από το κεντρικό κράτος στους δήμους». Σημείωσε πως «πιστεύουμε στην παραχώρηση περισσότερων κρατικών λειτουργιών στον ιδιωτικό τομέα που θα γίνει κυρίως, μέσω συμπράξεων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα», ενώ τέλος υποσχέθηκε πως «κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού».
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πολιτικά,  ψηφοθηρικά και τοπικά εκλογικά, η  οποιουδήποτε άλλου παιχνίδια,  το έχουμε γράψει κατ’επανάληψη,  δεν πρέπει να παίζονται στις πλάτες των παιδιών και της εκπαίδευσης,  ιδιαίτερα της μειονοτικής.