fbpx Εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021 - 09:00
ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης
Πανδημία
Δημήτρης Χαρίτου

Με φόντο πιθανές πρόωρες εκλογές;

Στις κάλπες σπεύδουν από χθες 27/01 τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, στο πλαίσιο των εσωκομματικών τους εκλογών. Κάλπες στήθηκαν σε δύο σημεία: Στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή ν. Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου και στο Στέκι του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλογές συνεχίζονται και σήμερα Πέμπτη 28/01. Αξίζει να σημειωθεί πως, παρά την πανδημία, οι εκλογές γίνονται δια ζώσης με τον κόσμο που επιθυμεί να ψηφίσει να πηγαίνει κανονικά στα μέρη όπου γίνεται η εκλογική διαδικασία. Τηρούνται πάντως τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, με τη χρήση μάσκας.

Η διαδικασία
Να θυμίσουμε ότι παρελθόν από συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης αποτελεί πλέον ο Σταμάτης Σακελλίων, μια θέση που κατείχε εδώ κι 9 χρόνια. Ο πολιτικός μιλώντας πρόσφατα στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm δεν επεκτάθηκε ακριβώς ως προς το ποια θα είναι η θέση του από εδώ και στο εξής, περιοριζόμενος στο να δηλώσει πως «το κόμμα μας εδώ και χρόνια έχει ένα πολύ σοβαρό τμήμα δικαιωμάτων» και πως ο ρόλος του «έχει κατοχυρωθεί».

Αναφορικά με την ονοματολογία, αυτή θα ανακοινωθεί επίσημα από τη Νομαρχιακή του κόμματος, καθώς η διαδικασία είναι εσωκομματική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» οι υποψήφιοι αντιπρόσωποι για τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης ήταν περισσότεροι από 50, μεταξύ των οποίων και ονόματα με μεγάλη πολιτική πορεία στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Από το ψηφοδέλτιο δεν λείπουν και πολιτικοί-αυτοδιοικητικοί που ήδη «διατηρούν» άλλες θέσεις. Δεν λείπουν, επίσης, και νεότερα ονόματα, καθώς το κόμμα -και σε τοπικό επίπεδο- προσπαθεί να κάνει μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την έκβαση της διαδικασίας αναμένονται από τον ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Με το βλέμμα σε πρόωρες εκλογές;
Πανελλαδικά, οι εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχωρούν, με τους επιτελείς του κόμματος να έχουν το «βλέμμα» και στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη οι δύο «προεδρικές» τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κίνηση Μελών αποφάσισε να μη βγάλει εσωκομματικό κείμενο, περιοριζόμενη στο να ζητήσει την εφαρμογή των ομόφωνων αποφάσεων του κόμματος, καθώς και την επιτάχυνση της διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στους κοινωνικούς χώρους. Κορυφαίο στέλεχος της τάσης μιλώντας στο CNN Greece, έδωσε έμφαση στο ζήτημα της διεύρυνσης τώρα που, όπως είπε, φάνηκε ποιοι δεν τη θέλουν, υπονοώντας την τάση-«Ομπρέλα». Το ίδιο στέλεχος πληροφόρησε ότι στην τηλεδιάσκεψη πήραν μέρος 400 στελέχη, μέλη της ΚΕΑ και γραμματείς οργανώσεων.

Επίσης, συνεδρίασε η νεότευκτη ΡΕΝΕ (Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα) η οποία προήλθε από διάσπαση της Κίνησης Μελών. Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι: «Το σύνολο των ομιλητών είχε ενωτική διάθεση και χαρακτήρισε το ρεύμα ιδεών ένα εργαλείο με πολλαπλά οφέλη στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα. Ένα εργαλείο απαραίτητο για την Προοδευτική Συμμαχία και την πολιτική πρόταση της προοδευτικής διακυβέρνησης, που δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν επαρκώς μέχρι σήμερα οι τάσεις».

Ετοιμάζουν Μητρώο Στελεχών
Ενδεικτικό του προεκλογικού κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι και το γεγονός ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, έχει αναλάβει την εξεύρεση νέων στελεχών σε όλη τη χώρα προκειμένου να στελεχωθούν τα ψηφοδέλτια με «νέο αίμα». 

Άλλωστε, έχει ήδη παρθεί απόφαση για συγκρότηση ενός «Μητρώου Στελεχών» το οποίο θα αποτελείται κυρίως από νέους επιστήμονες, με εμπειρία σε υπουργεία την περίοδο διακυβέρνησης αλλά και από στελέχη που κάνουν «γκελ» στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, στελέχη του στενού περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα έχουν ήδη αρχίσει να βολιδοσκοπούν προσωπικότητες που θα μπορούσαν να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Όπως είπε στο iefimerida.gr πρόσωπο πολύ κοντά στον πρόεδρο του κόμματος, «πρέπει να βρούμε τους δικούς μας Συρίγο και Καιρίδη».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Οι πειραματισμοί με  την χαλάρωση των μέτρων και τη σταδιακή επαναφορά στην καθημερινότητα,  την ώρα  που η χώρα μας έχει ένα πολύ μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο,  ακόμα και σε τοπικό επίπεδο,  εφαρμόζονται ιδ