ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΠΑΡΑΤΑΞΗ "ΝΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ" ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Το έργο του στον Έβρο προτάσσει ο Δημήτρης Πέτροβιτς ως εγγύηση για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Πέτροβιτς
Εκλογές
Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Άσκησε κριτική στον Χρήστο Μέτιο για τις επιλογές του, έκανε αναδρομή στο 2016 όταν διασπάστηκε η ενότητα της παράταξης που ίδρυσε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης και δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη, παρά τον πόλεμο λάσπης που δέχτηκε

Δήμητρα Συμεωνίδου

Η "Νέα Περιφέρεια" του Δημήτρη Πέτροβιτς παρουσιάστηκε στην Κομοτηνή. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρέθηκε στην Κομοτηνή, το πρωί της Πέμπτης 7 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Ανατόλια», όπου έκανε λόγο για τη νέα Περιφέρεια. "Στοχεύουμε σε μία νέα Περιφέρεια μακριά από κόμματα και οποιεσδήποτε άλλες εξαρτήσεις. Πέντε νομοί, πέντε δάχτυλα ενωμένα σαν γροθιά γιατί σε αυτόν τον τόπο κανείς δεν περισσεύει". 

Ο κος Πέτροβιτς ανέδειξε τη δημιουργία συνδυασμού, με έμπειρους και νέους υποψηφίους, που μπορεί να έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις, αλλά θέλουν να εργαστούν για το καλό του τόπου με άξονα "κόμμα μας είναι ο τόπος μας". 

Ενεργοί πολίτες που δεν δραστηριοποιήθηκαν στο παρελθόν με τα κοινά, αλλά έχουν ένα ωφέλιμο φορτίο μέσα από την επαγγελματική τους ενασχόληση, την συμμετοχή τους στα κοινά, σε πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα, που έχουν διακριτό στίγμα στην κοινωνία, πλαισιώνουν τη "Νέα Περιφέρεια", όπως είπε ο επικεφαλής της.

Άσκησε κριτική στον Χρήστο Μέτιο για τις επιλογές του, έκανε αναδρομή στο 2016 όταν διασπάστηκε η ενότητα της παράταξης που ίδρυσε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης και δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει τη θέση του περιφερειάρχη, παρά τον πόλεμο λάσπης που δέχτηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Επιφυλάχτηκε να παρουσιάσει υποψηφίους στο νομό Ροδόπης πολύ σύντομα.

Ειδικά για την διοίκηση που άσκησε ο Χρήστος Μέτιος, τον κατηγόρησε ότι κωλυσιέργησε σε διάφορα ζητήματα, όπως πχ στην αξιοποίηση ΕΣΠΑ και στην ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜ-Θ, και τόνισε ότι "θα μπορούσαμε σήμερα να έχουμε περισσότερα μετρήσιμα αποτελέσματα". Δεν χρεώνει τα πάντα στον Χρήστο Μέτιο, είπε όταν ρωτήθηκε σχετικά, όμως έσπευσε να διευκρινίσει ότι "ο καπετάνιος χαράσσει την πορεία, όχι οι υποπλοίαρχοι".

Έκανε αναδρομή στο 2016 όταν διασπάστηκε η ενότητα της παράταξης που ίδρυσε ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδη και είπε ότι τα προβλήματα διατηρήθηκαν μέχρι και σήμερα. Έκανε ακόμη γνωστό ότι καμία ουσιαστική επαφή δεν έγινε μεταξύ του ίδιου και του Χρήστου Μέτιου, αυτήν την περίοδο που διανύουμε πριν τις εκλογές, επιβεβαιώνοντας έτσι το μεγάλο ρήγμα που δημιουργήθηκε. 

Ανέφερε ακόμη ότι δεν υπηρετεί κομματικές γραμμές, χωρίς να αποποιείται της πολιτικής του ιδεολογίας. Όταν ρωτήθηκε σχετικά είπε ότι δεν έχει καμία πικρία γιατί το χρίσμα της Νέας Δημοκρατίας δόθηκε στον Χρήστο Μέτιο, ενώ στο ερώτημα αν δέχτηκε πίεση να μην κατέλθει ως υποψήφιος απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε "ποιος μπορεί να με εμποδίσει να κατέβη υποψήφιος; Μόνο ο λαός μπορεί να το κάνει".

"Σε αυτό το περιβάλλον αβεβαιότητας, ζητώ από την κοινωνία να με εμπιστευτεί ως νέο περιφερειάρχη", είπε ο κος Πέτροβιτς και κατέδειξε όσα έκανε για το νομό Έβρου ως αντιπεριφερειάρχη με κορυφαίο παράδειγμα το ειδικό πρόγραμμα Έβρου 26,3 εκ. ευρώ για τις υποδομές, το μοναδικό στην Ελλάδα. 

Δεσμεύτηκε ότι δεν θα δώσει κούφιες υποσχέσεις και προέταξε το έργο του στο νομό Έβρου ως εγγύηση για το αύριο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. "Αν διεκδικείς με σωστό τρόπο μπορείς να κερδίσεις και αυτό θα αφορά όλη την Περιφέρεια", είπε καταληκτικά. 

Μετά την παρουσίαση στην Κομοτηνή, ο κος Πέτροβιτς μετέβη στην Καβάλα ανακοινώνοντας εκεί το όνομα του συνδυασμού του και δίνοντας το πρώτο στίγμα. Σε επόμενο χρόνο θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της πολιτικής διακήρυξης της παράταξής τους, όπως και τα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν αυτή σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αυτοί οι  ανούσιοι  επικοινωνιακοί  καυγάδες να μην υπήρχαν στο πολιτικό μας σύστημα και ίσως όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή τη χώρα.