ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 65ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επιβεβαιώνεται το ταξίδι Ερντογάν στην Αθήνα, πιθανόν και στη Θράκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερντογάν
Επίσκεψη
Τουρκία

Απομένει να καθοριστεί μόνο η ημερομηνία

Λεπτομέρειες φαίνεται πως απομένουν να διευθετηθούν για να πραγματοποιηθεί το ταξίδι του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου στο  κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας «Anadolu». Ειδικότερα, ο Τούρκος αντιπρόεδρος επιβεβαίωσε την επίσκεψη Ερντογάν στην ελληνική πρωτεύουσα, σημειώνοντας πως απομένει να καθοριστεί η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί. 


«Η επίσκεψη, η ημερομηνία της οποίας μένει να οριστικοποιηθεί θα γίνει τις επόμενες ημέρες και θα βελτιώσει περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου, σημειώνοντας πως ο Ερντογάν θα είναι ο πρώτος Τούρκος πρόεδρος που θα επισκεφτεί την Ελλάδα εδώ και 65 χρόνια, όταν είχε έρθει στη χώρα μας ο Τζελάλ Μπαγιάρ.


«Πιστεύω ότι αυτό το ταξίδι θα αποφέρει σημαντικά οφέλη» συμπλήρωσε, ενώ έκανε αναφορά στις επικείμενες συναντήσεις που θα έχουν οι κ. Τσίπρας και Ερντογάν, στη διακυβερνητική συνάντηση των δύο πλευρών που θα γίνει τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη καθώς και στα τρία προγραμματισμένα πρότζεκτ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. 


Ο Τσαβούσογλου αφού σημείωσε πως η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τις προσεχείς ημέρες θα έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα των προηγούμενων επισκέψεων του, είπε: "Υπάρχουν τρία συγκεκριμένα σχέδια. Το πρώτο αφορά τα δρομολόγια φέρυ μποτ για μεταφορές ανθρώπων και εμπορευμάτων από την Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής ταχείας αμαξοστοιχίας από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη, ενώ το τρίτο την κατασκευή διασυνοριακής γέφυρας ανάμεσα στους τελωνειακούς σταθμούς των Κήπων και Ίψαλα". Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε πως η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Ερντογάν στην Ελλάδα θα αναβαθμίσει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών σε ένα καλύτερο επίπεδο.


Υπενθύμισε δε ότι αρχές τους τρέχοντος μήνα, ο ίδιος επισκέφτηκε την γενέτειρα του, Κομοτηνή και στο πλαίσιο της επίσκεψης του πραγματοποίησε επαφές σε Αθήνα και Θράκη.


«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το γεγονός ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι γείτονες»  είπε ο Τσαβούσογλου και τόνισε πως στο πλαίσιο των σχέσεων και κανόνων καλής γειτονίας υπάρχει ανάγκη από συνεργασίες που θα επιτρέπουν την ενδυνάμωση των δυο χωρών και την αναβάθμιση του επιπέδου ευημερίας και του βιοτικού επιπέδου των λαών.


Ανέφερε ακόμα πως το Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη και έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια που θα εκπονηθούν.


Αξίζει να σημειωθεί πως δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα έρθει στην Αθήνα ο κ. Ερντογάν, ωστόσο θα είναι η πρώτη φορά που θα το κάνει με την ιδιότητα του προέδρου της γειτονικής χώρας, και όχι με αυτή του πρωθυπουργού, όπως έγινε παλαιότερα. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Νέα Δημοκρατία travel,  λένε χαρακτηριστικά οι  σύμβουλοι  της Περιφερειακής Αναγέννησης,  οι οποίοι θα μεταφερθούν με το λεωφορείο που έστειλε το κόμμα, με το καινούργιο σήμα βέβαια,  στα κεντρικά γραφεία σ