ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Επαναφέρει αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας νέου Μειονοτικού Γυμνασίου- Λυκείου στην περιοχή του δήμου Αρριανών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιλχάν Αχμέτ
Μειονοτική Εκπαίδευση
Δήμος Αρριανών

Για να αποσυμφορήσει το υπάρχον Μειονοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κομοτηνής 
 

Το αίτημα ίδρυσης και λειτουργίας ενός νέου Μειονοτικού Γυμνασίου - Λυκείου στην περιοχή του δήμου Αρριανών, επανέφερε με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Ροδόπη ο βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ. Ο Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκε, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς το Μειονοτικό Γυμνάσιο -Λύκειο, "Τζελάλ Μπαγιάρ" της Κομοτηνής και συνάντησε από κοντά την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εκπροσώπους της σχολικής εφορίας και τους πολλούς μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. 


Όπως ανέφερε τα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί σε σχέση με την λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου, δεν αναιρούν την προβληματική εικόνα τμημάτων που αποτελούνται από 40 έως 45 μαθητές σε ορισμένες τάξεις, γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολες τις εκπαιδευτικές συνθήκες σε ένα σχολικό συγκρότημα 840 μαθητών. Παράλληλα, για μια ακόμη χρονιά τίθεται επιτακτικά το ζήτημα για την ίδρυση και λειτουργία ενός νέου Μειονοτικού Γυμνασίου - Λυκείου στην περιοχή του δήμου Αρριανών, που θα αποσυμφορήσει το υπάρχον διδακτήριο και θα δημιουργήσει καταλληλότερες συνθήκες διδασκαλίας, εφάμιλλες των απαιτήσεων του 21ου αιώνα.

Δεν μπορούν βέβαια να αγνοηθούν σε καμία περίπτωση από την κεντρική κυβέρνηση τα αιτήματα για τον εξωραϊσμό των υποδομών σε πολλά μειονοτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Ροδόπης και την άμεση αναβάθμιση των συνθηκών λειτουργίας τους, που αποτελούν ασφαλές προαπαιτούμενο για την παροχή σε ισότιμη βάση της γνώσης και της μάθησης σε όλους τους μαθητές της περιοχής μας, όποια μορφή εκπαίδευσης και αν επιλέγουν να παρακολουθήσουν.  

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είχαν πολλά σχέδια στο νου τους, το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα,  για αλλαγές,  εκπλήξεις ενδεχομένως,  αλλά και γιορτές και πανηγύρια για την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο,  οι κυβερνητικοί εταίροι

Ημερολόγιο