fbpx Δ.Π.Θ. και Σισμανόγλειο επισκέφτηκε ο Κώστας Κατσιμίγας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2019 - 10:00
ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δ.Π.Θ. και Σισμανόγλειο επισκέφτηκε ο Κώστας Κατσιμίγας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κώστας Κατσιμίγας
Σισμανόγλειο
Δ.Π.Θ.

Καταλογίζει ολίσθημα στην εξαγγελία ίδρυσης τμήματος Ανατολικών Γλωσσών στην Θεσσαλονίκη κι όχι στην Κομοτηνή, τι διαπιστώνει για το υπάρχον κτίριο του Σισμανογλείου

Διονύσης Βοργιάς

Συναντήσεις με το πρυτανικό συμβούλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τον διοικητή και εργαζομένους του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής "Σισμανόγλειο", είχε ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της ΠΕ Ροδόπης. Δεν κρύβει, ο υποψήφιος, ότι ο προεκλογικός αγώνας είναι δύσκολος και πρωτόγνωρος, κάτι που αποδίδει κυρίως στην απουσία χωρικών αντιπεριφερειαρχών οι οποίοι κατά το παρελθόν ...δεν ανησυχούσαν για την εκλογή τους ή όχι. Ο αγώνας για τον κο Κατσιμίγα συνεχίζεται από πόλη σε πόλη και κωμόπολη σε κωμόπολη, όπως μας λέει, υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν γίνει γνωστοί 49 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι σε όλη την ΑΜ-Θ με τον ίδιο να υπολογίζει ότι εντός δεκαημέρου ο συνδυασμός θα έχει κλείσει με 77 ονόματα.

Ανάδειξη του δεσπόζοντα ρόλου του ΔΠΘ
Σε κάθε ομιλία του αναδεικνύει το ΔΠΘ ο Κώστας Κατσιμίγας και το πρωί της Πέμπτης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί δια ζώσης με τον πρύτανη Αλ. Πολυχρονίδη και τους αντιπρυτάνεις Φ. Μάρη και Ζ. Γαβριηλίδου. "Χωρίς το πανεπιστήμιο η Περιφέρειά μας θα ήταν τελείως διαφορετική", είπε ο κος Κατσιμίγας και μίλησε για το στοίχημα οι φοιτητές να επιλέγουν το ΔΠΘ, κάτι που θα γίνει "μέσα από την ενίσχυση του ακαδημαϊκού ρόλου. Εμείς θα στηρίξουμε την επιστημονική δουλειά που κάνουν οι πανεπιστημιακοί, για τους οποίους θα ζητήσουμε να δοθούν κίνητρα για μόνιμη παραμονή στην περιοχή".

Όσον αφορά στην εξαγγελία ίδρυσης τέταρτης Νομικής και νέων ΤΕΦΑΑ, ο κος Κατσιμίγας βλέπει πιο διορατικά το ζήτημα, διαπιστώνοντας: "Όσο υπάρχουν Έλληνες που πηγαίνουν στο εξωτερικό να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια υποδεέστερα των δικών μας, η Πολιτεία θα κάνει καινούργια τμήματα, μπορεί να τα κάνει στρεβλά, σε λάθος μέρη, αλλά θα τα κάνει". Αλλά υπερτόνισε προς πάρα κατεύθυνση, αναφερόμενος στην διαφαινόμενη ίδρυση τέταρτης Νομικής: Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την αντίθεσή μας στην ιδέα της ίδρυσης τέταρτης Νομικής Σχολής στη χώρα. 

Ένα τέτοιο εγχείρημα θα υποβαθμίσει πρωτίστως τη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με τη σχεδόν βέβαιη «αιμορραγία» προς τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα πανεπιστημιακών διδασκάλων και φοιτητών. Σε αντίθεση με τις δρομολογούμενες εξελίξεις, προτείνουμε την αναβάθμιση της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Ο κος Κατσιμίγας δεν δίστασε, επίσης, να αναγνωρίσει  "μέγα ολίσθημα" στον υπουργό Παιδείας κο Γαβρόγλου να ιδρυθεί το τμήμα Ανατολικών Γλωσσών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη, αντί της Κομοτηνής. 

Μία άποψη που δεν έχει ακουστεί για το Νοσοκομείο
Όσον αφορά στην επίσκεψή του στο "Σισμανόγλειο" δήλωσε χαρούμενος για την ανέγερση νέου νοσοκομείου με δωρεά του ιδρύματος Στ. Νιάρχος, αλλά και για τις βελτιώσεις σε προσωπικό και υποδομές στο υπάρχον νοσοκομείο. Κόμισε κατόπιν μία άποψη που δεν έχει ακουστεί, σχετικά με το υπάρχον κτίριο, ότι δηλαδή είναι μύθος που πρέπει να ανατραπεί ότι το κτίριο έχει στατικά προβλήματα, με φόντο και την (όποια) μελλοντική αξιοποίησή του.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Με μια επίσκεψη στη Θράκη της προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής, προφανώς δεν μπορεί να μείνουν ικανοποιημένοι όλοι, όπως συνέβη και με την επιλογή των συναντήσεων με τους δημάρχους,  που έφεραν τα γνωστά