ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής παίρνει θέση υπέρ ενίσχυσης του ΔΠΘ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοτικό Συμβούλιο
Δήμος Κομοτηνής
Νομική σχολή
Κωνσταντίνος Γαβρόγλου

Υπερψήφισαν το ψήφισμα Φελίνα Καζάκου, Ελένη Λαφτσή και Κώστας Καραΐσκος


Δεν υιοθέτησε το περιεχόμενο του ψηφίσματος ο Νίκος Φακιρίδης, χαρακτηρίζοντας το περιορισμένο
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Το ψήφισμα που εξέδωσαν φορείς της Ροδόπης που συμμετείχαν στην ευρύτατη σύσκεψη στις 10.02.2018 στα γραφεία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής. Στη συνεδρίαση της 13ης Φεβρουαρίου κατέθεσε προς συζήτηση το θέμα ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης καλώντας τους συμβούλους να πάρουν θέση για τις εξελίξεις που αφορούν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, μετά την εξαγγελία περί νέας Νομικής Σχολής, αλλά και για τη συνένωση με το ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Το περιεχόμενο του ψηφίσματος ήταν ήδη γνωστό στους συμβούλους, όμως ο δήμαρχος παρείχε ορισμένες διευκρινίσεις. Είπε ότι η όποια αντίδραση υπάρχει δεν γίνεται στο πλαίσιο ενός ανταγωνισμού "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αλλά για το αυτονόητο", πρόσθεσε "και το αυτονόητο το περιέγραψε με δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας όταν είπε ότι με την ίδρυση νέας Νομικής Σχολής θα υπάρξει αποσυμφόρηση εισακτέων στις υπάρχουσες. Ενώ με λιγότερη δημόσια δαπάνη μπορεί να ενισχύσει τις υπάρχουσες σχολές και ιδιαίτερα της Θράκης που έχει και το λιγότερο επιστημονικό προσωπικό".


Υπερψηφίζουμε το ψήφισμα, γνωστοποίησε στο σώμα η Φελίνα Καζάκου, όπως και η Ελένη Λαφτσή. Σύμφωνος με το περιεχόμενο του ψηφίσματος εμφανίστηκε και ο Κώστας Καραΐσκος, ο οποίος όμως έσπευσε να ψέξει ορισμένους από όσους σήμερα αντιδρούν, αποδίδοντάς τους έναν μίζερο ρόλο και λέγοντας ότι θα έπρεπε να ήταν πιο χρήσιμοι όταν καρκινοβατούσε το ΔΠΘ. Δεν υιοθέτησε το περιεχόμενο του ψηφίσματος ο Νίκος Φακιρίδης, χαρακτηρίζοντας το περιορισμένο. "Τα ζητήματα είναι τεράστια. Η αποψίλωση των δημόσιων πανεπιστημίων είναι δρομολογημένη, δίνεται προτεραιότητα στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων", είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. 


Θυμίζουμε ότι το ψήφισμα θέτει σε προτεραιότητα την άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, αναδεικνύει την ανάγκη ενδυνάμωσης της Νομικής Σχολής και των λοιπών Σχολών και Τμημάτων του Δ.Π.Θ. με στελεχιακό δυναμικό, επιστημονικές δράσεις (ίδρυση Ινστιτούτων και ερευνητικών κέντρων), αλλά και αναπτυξιακές δράσεις και προκρίνει την συγχώνευση και ενσωμάτωση των Τ.Ε.Ι. της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης στον φυσικό τους διοικητικό και αναπτυξιακό χώρο του Δ.Π.Θ.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δύο θλιβερές εικόνες, από άποψη περιεχομένου και ουσίας, με διχαστικό λόγο, αντίκρισαν οι περισσότεροι Έλληνες στους τηλεοπτικούς δέκτες.