ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 16 Ιουνίου, 2017 - 11:10
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Δ. Στρατούλης: Οι αντιμνημονιακές δυνάμεις μαζί μπορούμε να δώσουμε νέα ελπίδα στον ελληνικό λαό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Στρατούλης
Λαϊκή Ενότητα
Κρίση

Στο πολιτικό του μικροσκόπιο τέθηκε και η φημολογούμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Θράκη

Στη Θράκη περιοδεύουν σήμερα και αύριο δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, του κόμματος δηλαδή που είχε προκύψει από την απόσχιση 43 βουλευτών και έξι υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, σήμερα και αύριο θα βρίσκονται ο Παναγιώτης Σωτήρης και  ο Δημήτρης Στρατούλης με επισκέψεις στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, το εμπορικό κέντρο της Ξάνθης αλλά και ομιλία στη γειτονική πόλη.

Μαζί τους φέρνουν φυσικά την πρόταση της ΛΑΕ για την απεμπλοκή της Ελλάδας από το ζυγό της επιτροπείας, η οποία λίγο ως πολύ είναι γνωστή, ενώ ο κος Στρατούλης μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm σχολίασε –εκτός από την επίσκεψη τους- και την πολιτική επικαιρότητα αλλά και την τοπική επικαιρότητα.

«Τα 7 δις έτσι και αλλιώς θα μας τα δίνανε, γιατί είναι δικά τους λεφτά, θα τους τα δώσουμε πίσω όπως θα τα πάρουμε, δεν θα τα δούμε και καθόλου, στη μια τσέπη θα μας τα βάλουν από την άλλη τσέπη θα μας τα πάρουν για να τα βάλουν στην δική τους. Αυτά τα 7 δις είναι για να αποπληρώσουμε δικά τους δάνεια» είπε ο κος Στρατούλης σχολιάζοντας την περίφημη επικείμενη δόση που περιμένει η Ελλάδα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για παροχή «γης και ύδατος» στους δανειστές. Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το μόνο που κάνει είναι μία προσπάθεια να «κρατηθεί στην εξουσία» και ως εκ τούτου εξυπηρετεί τις μνημονιακές πολιτικές που επιβάλλουν στην Ελλάδα οι δανειστές, ενώ στο ίδιο κάδρο τοποθέτησε και την Κυριάκο Μητσοτάκη με τη Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται δημοσκοπικά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται να προσελκύει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων. Χαρακτηριστικά, είπε: «Με βάση τις δημοσκοπήσεις η ΝΔ έχει πιάσει την οροφή της, δηλαδή το 32% και δεν το κουνάει από εκεί που σημαίνει ότι δεν έχει αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει έως και τα 2/3 της εκλογικής του δύναμης από τον Σεπτέμβρη του 2015, αλλά αυτός ο κόσμος δεν έχει προσανατολιστεί πως θα ψηφίσει και επομένως υπάρχει ένα πεδίο πολιτικής ρευστότητας. Σε αυτό το πεδίο πολιτικής ρευστότητας εμείς πολιτικά θα προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε, ώστε αυτόν τον κόσμο που φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει επιλέξει που θα πάει να του δώσουμε μια θετική πολιτική διέξοδο και να μπορέσουμε να παίξουμε ένα ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Όχι σαν Λαϊκή Ενότητα μόνοι μας, αλλά όλες μαζί οι αντιμνημονιακές δυνάμεις σε ένα κοινό πολιτικό και εκλογικό μέτωπο. Αν πάμε χωριστά όλοι μαζί θα χαθούμε και θα αφανιστούμε, ενώ αν πάμε όλοι μαζί μπορούμε δώσουμε μια νέα ελπίδα στον ελληνικό λαό να έχει κάπου να ακουμπήσει για μια διαφορετική πολιτική στα μνημόνια και στην λιτότητα».

Περιγράφοντας πιο αναλυτικά την «ελπίδα» που κομίζει το αριστερό αντιμνημονιακό μέτωπο στο οποίο εντάσσει εαυτήν η ΛΑΕ,  ο κος Στρατούλης εξήγησε: «Η διαφορετική πολιτική είναι ότι εμείς θέλουμε να καταργήσουμε τα μνημόνια και στην θέση τους θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο για την χώρα. Αυτό κυρίως θα βασίζεται στον πρωτογενή τομέα, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία και κυρίως τον δευτερογενή τομέα στην βιομηχανία και την βιοτεχνία. Ακόμη σε πέντε κλάδους της οικονομίας μας για τους οποίους έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα η Ελλάδα έναντι άλλων χωρών, δηλαδή στην ενέργεια, στον τουρισμό, στον αγροτοδιατροφικό τομέα και στην βιομηχανία. Όμως για να το κάνουμε αυτό υπάρχουν δύο προϋποθέσεις: η πρώτη είναι να βγούμε από την ευρωζώνη, η οποία μας επιβάλει μνημόνια και να περάσουμε στο εθνικό νόμισμα για να κόψουμε νόμισμα, να χρηματοδοτήσουμε μεγάλες επενδύσεις για να ξαναπάρει μπροστά η χώρα και η δεύτερη προϋπόθεση είναι να σταματήσουμε να αποπληρώνουμε το δημόσιο χρέος και να καλέσουμε τους δανειστές μας να έρθουνε να διαπραγματευτούμε».

Σχολιάζοντας θέματα που άπτονται της τοπικής επικαιρότητας, ο κος Στρατούλης στάθηκε κατ' αρχήν στα διόδια για να πει ότι «Εμείς (εν. η ΛΑΕ) επιμένουμε ότι ναι πρέπει να καταργηθούν τα διόδια και μέσα από την γενική φορολογία που πληρώνει ο έλληνας πολίτης να γίνονται και τα μεγάλα δημόσια έργα και οι δρόμοι και οι υποδομές της χώρας».

Στο πολιτικό του μικροσκόπιο τέθηκε και η φημολογούμενη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στη Θράκη (αφού προηγουμένως θα κάνει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα), για την οποία ο πρώην υπουργός διατήρησε επιφυλάξεις ως προς τον απώτερο σκοπό της: «Το να γίνονται επισκέψεις από τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν είναι κακό. Το θέμα είναι να μην χρησιμοποιούνται η μειονότητα η μουσουλμανική στην Ελλάδα, είτε η χριστιανική στην Τουρκία με τέτοιο τρόπο που να δυναμιτίζουν τις σχέσεις των δύο λαών. Πρέπει να είναι γέφυρα φιλίας και επικοινωνίας των λαών και όχι δυναμίτης και μπουρλότο που θα δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις τους. Καλούμε τον Τούρκο πρωθυπουργό με αυτόν τον τρόπο να συμπεριφερθεί και στην Ελλάδα και στην Θράκη».

 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ίσως με το δίκιο του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης ότι στο μεγαλύτερο Δήμο της Ροδόπης μετά το Δήμο Κομοτηνής, στον Δήμο Ιάσμου συγ

Ημερολόγιο