ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 19 Μαΐου, 2017 - 11:00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

"Αστυνομικό" μέτωπο κατά του 4ου μνημονίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διαδήλωση
Κρίση
αστυνομία
Κομοτηνή

Οι αστυνομικοί αντί για υποσχέσεις μοίρασαν ...καραμέλες για να γλυκάνουν από την πίκρα ενός νέου μνημονίου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Την ώρα που στη Βουλή η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα και τα αντίμετρα που προβλέπει η συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης κορυφώνονταν, στην Κομοτηνή καταγράφονταν αντιδράσεις. 


Οι αστυνομικοί υπάλληλοι Ροδόπης πραγματοποίησαν τη δική τους διαμαρτυρία στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης. Το θέμα των ένστολων είναι ένα από τα ζητήματα που βρέθηκε στην αιχμή της αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης. Ο βουλευτής της ΝΔ Δράμας Δ. Κυριαζίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κορόιδεψε τους ένστολους και δεν υλοποίησε τη δέσμευσή της για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Κατήγγειλε ότι οι περικοπές για τους ένστολους θα φτάσουν τα 400 ευρώ και τόνισε ότι η ΝΔ έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ και την κατάθεση ενός νέου ειδικού μισθολογίου που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές συνθήκες.

Οι αστυνομικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, με παιδιά και συζύγους, κράτησαν μαύρες σημαίες και διατράνωσαν την αντίθεσή τους σε όσα τους θίγουν. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε χαιρετισμός της προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης Σταυρούλας Τζατζανά, η οποία απουσίαζε στην Αθήνα.

Κατήγγειλε το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνεται ένα μισθολόγιο για τους ένστολους, το οποίο, όπως είπε, "εισήχθη αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενο διάλογο και αποτελεί σίγουρα ένα μισθολόγιο που σε κάθε περίπτωση παραβιάζει κατάφορα όσα οι δικαιωτικές προς εμάς αποφάσεις του ΣτΕ επιτάσσουν να πράξει η κυβέρνηση, ώστε να μην παραβιάζει συνταγματικές διατάξεις, άρα προφανέστατα αντισυνταγματικό, αλλά επιπρόσθετα να είναι το πιο άδικο, άνισο και ληστρικό μισθολόγιο που προτάθηκε ποτέ προς ψήφιση". Στη συγκέντρωση οι αστυνομικοί αντί για υποσχέσεις μοίρασαν ...καραμέλες για να γλυκάνουν από την πίκρα ενός νέου μνημονίου.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ίσως με το δίκιο του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης ότι στο μεγαλύτερο Δήμο της Ροδόπης μετά το Δήμο Κομοτηνής, στον Δήμο Ιάσμου συγ

Ημερολόγιο