fbpx Ασφάλεια υγείας στην Τουρκία για τους μουσουλμάνους της Θράκης, υπόσχεται ο Χακάν Τσαβούσογλου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
Ο ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Ασφάλεια υγείας στην Τουρκία για τους μουσουλμάνους της Θράκης, υπόσχεται ο Χακάν Τσαβούσογλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χακάν Τσαβούσογλου
Υγεία
Μειονότητα

"Οι ομογενείς μας που κατοικούν σε Βουλγαρία και Δυτική Θράκη, ακόμη και εάν συνεχίζουν να ζουν εκεί, με αυτό το ασφάλιστρο, τους εγγυόμαστε την ένταξή τους στην ασφάλεια υγείας της Τουρκίας"

Ασφάλεια υγείας στην Τουρκία για τους μουσουλμάνους της Θράκης, υπόσχεται Χακάν Τσαβούσογλου. Ο Χακάν Τσαβούσογλου είναι ο καταγόμενος από τη Θράκη πρόσφατα αναδειχθείς αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης [σ.σ. συνωνυμία με τον ΥΠΕΞ], ο οποίος και δήλωσε: «Όπως κάποιος πολίτης μας εδώ [σ.σ. στην Τουρκία] μπορεί πληρώνοντας 53 λίρες τον μήνα να επωφελείται από την ασφάλεια υγείας, έτσι και οι ομογενείς μας που κατοικούν σε Βουλγαρία και Δυτική Θράκη, ακόμη και εάν συνεχίζουν να ζουν εκεί, με αυτό το ασφάλιστρο, τους εγγυόμαστε την ένταξή τους στην ασφάλεια υγείας της Τουρκίας».


Για το ποιος είναι ο Χακάν Τσαβούσογλου χρήσιμες πληροφορίες λαμβάνουμε σε άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα "ιδωμένος υπό πρίσμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο Χακάν Τσαβούσογλου δεν είναι τυχαίος. Κάθε άλλο μάλιστα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε (έως την ηλικία των 11 ετών) στην Ελλάδα την οποία επισκέπτεται, κατ’ άλλους αραιά, κατ’ άλλους πιο συχνά. Ο ίδιος μιλάει ελληνικά. Και είναι εδώ και χρόνια ένας από τους κύριους εκφραστές του τουρκικού αλυτρωτισμού στην περιοχή της Δυτικής Θράκης. Από εκείνους που επιλέγουν να βαφτίζουν «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα και να δρουν ως μακρύ χέρι της «μητέρας Τουρκίας» εντός των ελληνικών συνόρων, σε σύμπραξη (όπως φημολογείται) και με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. «Ο Χακάν Τσαβούσογλου ήταν πρόεδρος του αλυτρωτικού συλλόγου Τούρκων Δυτικής Θράκης για πολλά χρόνια», δηλώνει στον γράφοντα ο Άγγελος Συρίγος, καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. «Ήταν πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», υπογραμμίζει σε πρόσφατο άρθρο του, αναφερόμενος στον ίδιο πολιτικό, και ο αυτοεξόριστος στη Σουηδία Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. 


Ο Χακάν Τσαβούσογλου εμφανίζεται να έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα τα τελευταία χρόνια ως απεσταλμένος της Άγκυρας στην περιοχή των Βαλκανίων, «οικοδομώντας» δεσμούς με μουσουλμανικές ομάδες κυρίως στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στη Βοσνία.


Εμφανίζεται να διατηρεί στενούς δεσμούς με τον (επίσης γεννημένο στην Κομοτηνή) Χαλίτ Ερέν, τον επικεφαλής του «Κέντρου Ερευνών Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» (IRCICA), ενός «πνευματικού» Κέντρου το οποίο επιχειρεί εδώ και χρόνια με έδρα την Κων/πολη να αναδείξει την «οθωμανική παράδοση» των Βαλκανίων (διοργανώνοντας μεταξύ άλλων διασκέψεις στα κατεχόμενα της Κύπρου, στα Σκόπια κ.α.). Μια από τις πρώτες κινήσεις, μάλιστα, που έκανε ο Χακάν Τσαβούσογλου αφότου χρίστηκε αντιπρόεδρος στις 19 Ιουλίου ήταν να επισκεφτεί (στις 22 Ιουλίου) τον Χαλίτ Ερέν στα γραφεία του Κέντρου IRCICA στην Κων/πολη. Σε κάποια δημοσιεύματα μάλιστα, οι δυο τους εμφανίζονται να είναι και συγγενείς. Νωρίτερα, στα τέλη Ιουνίου, ο Χακάν Τσαβούσογλου ήταν ένας από τους πολιτικούς που είχαν συνοδεύσει τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την επίσκεψή του στη Θράκη. 


Στην παρέα μαζί τους, βρίσκονταν επίσης ο Μεχμέτ Μουεζίνογλου (ο επίσης γεννημένος στην Κομοτηνή πλέον πρώην υπουργός Υγείας και Εργασίας των κυβερνήσεων Ερντογάν) αλλά και ο Ιμπραχίμ Ερέν, νέος γενικός διευθυντής του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου της Τουρκίας TRT, ο οποίος «τυχαίνει» να είναι γιος του Χαλίτ Ερέν".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η είδηση της διακοπής του ρεύματος σε φτωχό αγρότη από τα ορεινά της Ροδόπης, για το ασήμαντο ποσό των 280  ευρώ όπως πληροφορηθήκαμε,  από τη συγκινητική ανάρτηση που έκανε ο υπάλληλος που επιφορτίστηκε το