fbpx «Αναπαλαίωση» του καθεστώτος που έφερε την κρίση, είδε ο Π. Ρήγας
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2019 - 10:00
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ

«Αναπαλαίωση» του καθεστώτος που έφερε την κρίση, είδε ο Π. Ρήγας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημήτρης Χαρίτου
Πάνος Ρήγας
ΣΥΡΙΖΑ

Δριμύτατη κριτική προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσκλητήριο πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Διονύσης Βοργιάς

Δριμύτατη κριτική προς την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε από την Κομοτηνή, όπου και βρέθηκε την Παρασκευή 22/11, ο πρώην υφυπουργός Άμυνας και μέλος της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Παναγιώτης Ρήγας. Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον βουλευτή Ροδόπης του κόμματος Δημήτρη Χαρίτου, πληροφόρησε ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύουν σε όλη την Ελλάδα ενόψει του συνεδρίου του κόμματος, με στόχο την «ενημέρωση» και «συσπείρωση» του κόσμου, όπως είπε, κάνοντας προσκλητήριο σε δημοκρατικό-προοδευτικό κόσμο να βρεθεί κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Περί κρίσης και ΝΔ
Ο κος Ρήγας κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί «αναπαλαίωση ενός παλιού καθεστώτος που οφείλεται για την οικονομική κρίση» και «παλινόρθωση των πιο σκληρών στιγμών της δεξιάς που οι νεότεροι δεν θα θυμούνται». Πρόταξε πρόσφατα παραδείγματα τα οποία χαρακτήρισε «αυταρχικά», όπως τις αστυνομικές εφόδους σε κινηματογράφους και κλαμπ, την «επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα», κ.ά.
Σε άλλη αποστροφή του, κατήγγειλε ότι η ΝΔ με νομοσχέδιο «απαλλάσσει τα ‘λευκά κολάρα’, δηλαδή τραπεζίτες και οικονομικούς παράγοντες, που ενέχονται για απιστία σε δάνεια που είχαν δώσει την προηγούμενη περίοδο. Άρα θέλει να απαλλάξει και τις υποχρεώσεις που είχε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε δάνεια των 200εκ. ευρώ που είχαν πάρει τα κόμματά τους. Επίσης, δίνει το δικαίωμα -όσες περιουσίες είχαν δεσμευτεί για πάσης φύσεως οικονομικά εγκλήματα- αυτές να επιστραφούν πίσω. Εξ ου ο κος Φρουζής είπε ότι θα κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ των μεσαίων;
Σε ερώτηση του «Χ» για το λόγο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε τόσο τη μεσαία τάξη, όσο είχε υποσχεθεί, ο πολιτικός απάντησε: «δεν θα κρυφτούμε, καθυστερήσαμε να πάρουμε μέτρα μετά την έξοδο από την επιτροπεία. Είχαμε σχεδιάσει τη μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 50% και την εισφορά αλληλεγγύης, που δεν θα γίνουν». Πάντως, υπογράμμισε ότι «αφήνουμε διαθέσιμα 37 δις ευρώ», αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη «στερεί από τον ελληνικό λαό 2δις από τον δημοσιονομικό χώρο» αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που κατατέθηκε. Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τον κο Ρήγα, η κυβέρνηση προσδοκά στην ελάφρυνση των λίγων και μεγάλων.

Προανήγγειλε επίσης, αυτό που ήδη έχουμε δει, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι ήσυχη αντιπολίτευση, λέγοντας: «Και στο δρόμο θα είμαστε, πέρα από τα νομοσχέδια της Βουλής. Οι κοινωνικοί αγώνες είναι αυτοί που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα λυθεί το μεταναστευτικό»
Κληθείς να σχολιάσει το μεταναστευτικό, ο Παναγιώτης Ρήγας εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν θα λυθεί το θέμα έτσι», αναφερόμενος στο σχέδιο που εξήγγειλε προ δύο ημερών η κυβέρνηση. Κατηγόρησε μάλιστα, τον κο Μητσοτάκη, για «κωλοτούμπα» όσον αφορά στην ατζέντα μεταναστευτικού/προσφυγικού, και είπε: «ήταν το μόνο πρόβλημα που αφήσαμε στον κο Μητσοτάκη (εν. το μεταναστευτικό), δεν λύνεται εύκολα. Κάνοντας όμως κλειστά κέντρα ακόμη και σε ξερονήσια, θεωρώ ότι αυτό είναι αδιανόητο – αυτή είναι εικόνα Σαλβίνι και Όρμπαν».

Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ
Στο περιθώριο της παρουσίας του στην Κομοτηνή, από κοινού με τον Δ. Χαρίτου, επισκέφτηκαν το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής, όπου συναντήθηκαν με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων. Ο κος Ρήγας κατήγγειλε «ξεπούλημα της ΔΕΗ» και «ψέμα Μητσοτάκη ότι οι άνθρωποι της ΔΕΗ είναι μόνιμη, η μονιμότητα έχει αρθεί από το 2012».

«Χρυσός» επίλογος
Αντί επιλόγου, ήρθε η τοποθέτηση του Δημήτρη Χαρίτου για τον Χρυσό, στον απόηχο της παρουσίας του στις Βρυξέλες (σ.σ. σχετικά δημοσιεύματα υπήρχαν στον «Χ» της Πέμπτης και της Παρασκευής). Ο πολιτικός για μία ακόμη φορά έκανε λόγο για ένα «σοβαρότατο πρόβλημα που απασχολεί διαχρονικά την περιοχή» και επιφυλάχθηκε ότι «θα υπάρξει συνέχεια – είναι σε εξέλιξη πρωτοβουλίες στην Αθήνα για τον ίδιο στόχο, θα γίνουν πρωτοβουλίες κι από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ». Σκοπός των πρωτοβουλιών, σύμφωνα με τον βουλευτή Ροδόπης, είναι «να αποσπάσουμε δέσμευση ότι δεν θα προχωρήσει η δραστηριότητα στην περιοχή μας».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ποτέ δεν είναι αργά και έτσι εν μέσω του καλοκαιριού βγήκαν τα αποτελέσματα και αναρτήθηκαν οι πίνακες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ, με προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, υγειονομικού προσωπικού κυρίως, για τη στε