ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αλέξης Τσίπρας: Μία πολύ θετική εξέλιξη για την Κομοτηνή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αλέξης Τσίπρας
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Νοσοκομείο
ΔΕΘ

Αυτή η εξαγγελία, όχι μόνο δεν θα είναι εξαγγελία στα χαρτιά, αλλά ότι θα υλοποιηθεί και πάρα πολύ σύντομα, σχολίασε ο πρωθυπουργός

Την εξαγγελία της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ύψους 200 εκ ευρώ, η οποία θα καλύψει κενά στο χώρο της Υγείας, σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και τα νησιά, έκανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη 82η ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας. Ειδικότερα στην Κομοτηνή το ίδρυμα πρόκειται να χρηματοδοτήσει την ανέγερση –στελέχωση, του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, «Είναι μια δωρεά ουσίας, η οποία έρχεται να λύσει προβλήματα στο χώρο της Υγείας και θα υλοποιηθεί σύντομα», τόνισε ο πρωθυπουργός.


«Εμείς», είπε ο πρωθυπουργός, «είμαστε τόσο large που ούτε το ανέφερα χθες, έτσι. Άλλες κυβερνήσεις, θα ήταν το βασικό θέμα της ΔΕΘ. Υλοποιείται όμως και δεν είναι υπόσχεση». «Και θέλω με την ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα Δρακόπουλο, και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», συνέχισε, «που αποφάσισε μία πολύ σπουδαία δωρεά στο χώρο της Υγείας, 200 εκατ. ευρώ, και για πρώτη φορά, δεν νοιάζεται για το θεαθήναι, αλλά για την ουσία».


«Δεν νοιάζεται για να φτιαχτεί κάτι που να συμβολίζει το όνομα του Ιδρύματος, νοιάζεται για την ουσία. Νοιάζεται για το πώς θα κλείσουμε τρύπες, θα κλείσουμε προβλήματα, υπαρκτά στο χώρο, στο χάρτη της Υγείας, στο σύστημα της Δημόσιας Υγείας. Και έχουμε μία προσφορά 200 εκατ. η οποία μοιράζεται στην Κομοτηνή, στη Θεσσαλονίκη και στα νησιά μας. Στην Κομοτηνή με την ανέγερση και τη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη με την ανέγερση Νοσοκομείου Παίδων, Παιδιατρικού Νοσοκομείου, που τόσο μεγάλο έλλειμμα ήταν για μία μεγάλη πόλη όπως η Θεσσαλονίκη. Και βεβαίως στα νησιά μας, μέσα από την ενίσχυση των ελικοπτέρων της αεροδιακομιδής, προκειμένου να είμαστε πλήρης και πάντοτε σε ετοιμότητα ώστε να μεταφέρουμε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από νησιά, από ακριτικές περιοχές στα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων. Είναι λοιπόν μία πολύ θετική εξέλιξη, μία πολύ θετική εξέλιξη, για τη Βόρεια Ελλάδα, την Κομοτηνή και τη Θεσσαλονίκη ιδιαίτερα, η οποία γίνεται πράξη εξαιτίας αυτής της πολύ θετικής χημείας και συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Παιδείας (σ.σ. Υγείας) και στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η οποία θα υλοποιηθεί πιστεύω το συντομότερο δυνατό.


Άλλωστε ο χρόνος ρεκόρ για την ολοκλήρωση του Κέντρου στην Αθήνα, του Κέντρου Πολιτισμού (σ.σ. Ίδρυμα) Σταύρος Νιάρχος, που στεγάζει τώρα τη Λυρική και την Εθνική Βιβλιοθήκη, είναι ένας θετικός προάγγελος ότι αυτή η εξαγγελία, όχι μόνο δεν θα είναι εξαγγελία στα χαρτιά, αλλά ότι θα υλοποιηθεί και πάρα πολύ σύντομα».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αφού εξέφρασαν τις αντιρρήσεις  και τους προβληματισμούς τους οι σύμβουλοι,  μετά την απόφαση του δημάρχου να μην θέσει εκ  νέου υποψηφιότητα  στις επόμενες εκλογές και αφού ξεπέρασαν  το πρώτο σοκ,  πολλοί