ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Ακριβή η αποκατάσταση των κατοικιών της Σαμοθράκης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλημμύρα
Σαμοθράκη

Σε κτίρια που βρίσκονται σε περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως παραδοσιακοί οικισμοί, …, δε δύναται να εκδοθεί Άδεια Επισκευής Μικρής Κλίμακας

Την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη ζητά με επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς για τη διευκόλυνση των διαδικασιών αποκατάστασης των κατοικιών της Σαμοθράκης που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτροβιτς ζητά από τον υπουργό την τροποποίηση μιας παραγράφου στην Απόφαση Οριοθέτησης περιοχής σύμφωνα με την οποία «…στις περιπτώσεις κτιρίων που βρίσκονται σε περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως παραδοσιακοί οικισμοί, …, δε δύναται να εκδοθεί Άδεια Επισκευής Μικρής Κλίμακας» και παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους στη διαδικασία έκδοσης Άδειας Επισκευής, με σύνταξη σχετικής μελέτης η οποία θα τους επιβαρύνει οικονομικά.  


Ο Δήμος Σαμοθράκης έχει χαρακτηριστεί με Προεδρικό Διάταγμα του 1978 Παραδοσιακός Οικισμός και η προβλεπόμενη διαδικασία θα είναι πολύ δαπανηρή και χρονοβόρα για τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής, ακυρώνοντας στην πράξη τη βούληση της πολιτείας για την αποκατάσταση των πληγέντων. Η επιστολή προς τον υπουργό κοινοποιείται στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γεώργιο Δέδε και στη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δύο θλιβερές εικόνες, από άποψη περιεχομένου και ουσίας, με διχαστικό λόγο, αντίκρισαν οι περισσότεροι Έλληνες στους τηλεοπτικούς δέκτες.