ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Το αίτημα 14 προέδρων τοπικών συμβουλίων του Δήμου Αρριανών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δήμος Αρριανών
Γραφειοκρατία

Επίσημο έγγραφο με αποδέκτη τον δήμαρχο Αμέτ Ριτβάν αναμένει απάντηση

Δήμητρα Συμεωνίδου

Ευκολότερη τη ζωή των συνδημοτών τους που ταλαιπωρούνται με άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να παραλάβουν ένα έγγραφο από το δημαρχείο, θέλουν να κάνουν 14 πρόεδροι τοπικών συμβουλίων του Δήμου Αρριανών. Γι' αυτό απευθύνονται με επίσημο αίτημα στον δήμαρχο Αμέτ Ριτβάν και αναμένουν την απάντησή του. Το αίτημά τους αφορά την χρήση υπογραφής αλλά και σφραγίδας του Δήμου, ώστε οι δημότες να μην χρειάζεται να μεταβαίνουν στο δημαρχείο στο Φιλύρα για να παραλάβουν ένα απλό πιστοποιητικό. 


Μπορεί να έχει σφραγίδα και να βάλει υπογραφή ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αρριανών κι εμείς  ζητάμε να έχουμε την ίδια δυνατότητα, μας εξηγεί ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πάσσου Χασάν Σινάν. Έγγραφα για την ενοικίαση των χωραφιών ή πιστοποιητικό γέννησης αιτούνται τακτικά οι δημότες και πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για την παραλαβή τους. Τέλος σε αυτήν την ταλαιπωρία θέλουν να δώσουν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων. "Το χωριό Πάτερμα είναι 30 χλμ από τη Φιλύρα, γιατί να κάνει αυτή την απόσταση; Πολύ μακριά είναι και η Άνω Δροσίνη, στα χωριά οι άνθρωποι είναι βοσκοί, για μία υπογραφή πρέπει να πηγαίνουν στο δημαρχείο και μετά για να κάνουν τη δουλειά τους πρέπει να πηγαίνουν Κομοτηνή", μας λέει ο κος Σινάν.


Η συνάντηση των 14 προέδρων έγινε εντός του Δεκεμβρίου στο δημαρχείο και σε συνέχεια αυτής και συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου εστάλη η παρακάτω επιστολή στον δήμαρχο: 


Κύριε δήμαρχε, εμείς οι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων του Δήμου Αρριανών συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο δημοτικό κατάστημα για να συζητήσουμε σχετικά με τα διάφορα προβλήματα των δημοτών μας. Με το σημερινό έγγραφο ζητάμε την ικανοποίηση ενός από τα προβλήματα που συζητήσαμε: Την δυνατότητα να κάνουμε χρήση υπογραφής αλλά και της σφραγίδας του Δήμου Αρριανών για να διευκολύνουμε τους δημότες μας. 


Την επιστολή υπογράφουν οι παρακάτω πρόεδροι τοπικών συμβουλίων: Πάσσου-Χασάν Σινάν, Φιλύρας-Ισμαήλ Τζουνέιτ, Δρύμης - Αχμέτ Μουσταφά, Στροφής-Χαλήλ Αλατίν, Καλλυντηρίου - Αλή Αγά Μεμέτ, Άγρας - Σερήφ Χασάν Απτουλά, Δροσιάς - Σουλειμάν Αλή Ομέρ, Βραγιάς - Ρεσήτ Χουσείν Σινάν, Άνω Δροσίνης - Αμέτ Χαλήτ, Αγιοχωρίου - Μουσταφά Τζενγκίζ, Νέδας - Ιμπράμ Γκιουλσέγ, Νεύρων - Χαλήλ Ιμπραήμ Χασάν, Λαμπρού - Νουχατζή Αμέτ Μουσταφά και Πλαγιάς - Χασεκί Μουσταφά.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Καλά μας τα είπε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας από την Κομοτηνή,  ότι το μεταναστευτικό οφείλεται βέβαια σε πολέμους, φτώχεια και  διεφθαρμένες καταστάσεις, σε χώρες της Ασίας κ