ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Τουλάχιστον 8,5 εκ. ευρώ απαιτεί η επανάχρηση του παλιού Νοσοκομείου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
Δήμος Αλεξανδρούπολης
Αλεξανδρούπολη

Ετοιμότητα εκ μέρους του Δήμου για αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων

Σε μια κρίσιμη στιγμή για τη διεκδίκηση της χρήσης του παλιού νοσοκομείου από το Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον δήμαρχο Ευάγγελο Λαμπάκη, ορισμένες φωνές προκειμένου, κατά την πάγια τακτική τους, να ασκήσουν ανεύθυνη αντιπολίτευση, προτείνουν χρηματοδοτικά εργαλεία και αφηρημένες σκέψεις εν είδει επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με την τεχνοοικονομική μελέτη που εκπόνησαν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Π.Ε. Έβρου εδώ και ένα χρόνο, για την επανάχρηση του παλιού νοσοκομείου απαιτούνται τουλάχιστον 8.500.000 ευρώ, ενώ το νέο πρόγραμμα «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας», στο οποίο γίνεται αναφορά από τις παραπάνω φωνές, αφορά έργα προϋπολογισμού έως 2.500.000 ευρώ.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και ο δήμαρχός της, Ευάγγελος Λαμπάκης, έχουν απόλυτη γνώση όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων, μεταξύ των οποίων και το νέο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ 2014-2020 σχετικά με τη «Δημιουργική επανάχρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας», που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την υλοποίηση των έργων που εντάσσονται στο πρόγραμμα της παρούσης δημοτικής αρχής και μάλιστα έχουν ήδη έτοιμη προς κατάθεση μία πρόταση (όπως ορίζει η πρόσκληση) που αφορά στην αξιοποίηση των δύο αποθηκών του Ο.Σ.Ε. (οι άλλες τρεις έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης) ύψους 2.500.000 ευρώ. 


Η αξιοποίηση του παλιού νοσοκομείου επί της Δήμητρας ήταν και εξακολουθεί να ανήκει στις προτεραιότητες του δημάρχου, κ. Λαμπάκη, όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς ενέργειες και επαφές του δημάρχου με υπουργούς. Το μέχρι πρότινος προβληματικό ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιριακού συμπλέγματος του παλιού νοσοκομείου (μόλις τον Δεκέμβριο του 2017 παραδόθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ενώ είχε προηγηθεί η 1489/2017 σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας) είναι αυτό που αποτέλεσε τον κύριο σκόπελο στις προσπάθειες της υλοποίησης ενός έργου, το οποίο εφόσον πραγματοποιηθεί, θα προσδώσει άλλη προοπτική στην Αλεξανδρούπολη και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της, μέσω της αποκέντρωσης Δημοσίων Υπηρεσιών που αυτή τη στιγμή εδρεύουν στο κέντρο.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα