ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΘΡΑΚΗΣ

Συνεργασία καπνοπαραγωγών Θράκης με την τράπεζα Ζιράατ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Καπνοπαραγωγοί
Συνεταιρισμός Καπνοπαραγωγών Θράκης
Εσάτ Χουσεΐν
τράπεζα Ζιράατ

Πλέον οι παραγωγοί μπορούν να λάβουν δάνεια χαμηλού επιτοκίου από την τράπεζα

Διονύσης Βοργιάς

Συνάντηση με στελέχη της τράπεζας Ζιράατ, είχε το πρωί της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσεΐν, προκειμένου "να σφραγίσει" την συνεργασία του συνεταιρισμού με την τράπεζα. Η εν λόγω συνεργασία δεν έρχεται να άρει την συνεργασία που υπάρχει εδώ και χρόνια με την τράπεζα Πειραιώς, αλλά δρα επικουρικά, δίνοντας την ευκαιρία στους καπνοπαραγωγούς να πάρουν δάνεια από την τράπεζα Ζιράατ. 


Όπως μας ενημέρωσε ο κος Χουσεΐν "υπήρχαν πολλοί παραγωγοί ήθελαν να πάρουν δάνεια από την Ζιράατ κι εμείς ήρθαμε σε συνεργασία μαζί τους. Η Ζιράατ για να δώσει δάνειο, πρέπει πρώτα ο καπνοπαραγωγός να βάλει καπνά για να παράξει, δηλαδή δεν δίνει έτσι χρήματα χωρίς να έχει ξεκινήσει η παραγωγή. Από εδώ και πέρα μπορούν οι καπνοπαραγωγοί μας να επιλέξουν, γιατί έχουμε ακόμη την συνεργασία μας με την Πειραιώς". Τα δάνεια είναι χαμηλού επιτοκίου για τα μέλη του συνεταιρισμού.


Ο Μουσταφά Καραμπουλούτ, διευθυντής του καταστήματος της Κομοτηνής, από πλευράς του δήλωσε ότι στόχος είναι να στηρίξουν τους παραγωγούς καπνού της περιοχής, ανταποκρινόμενοι στην ανάγκη των παραγωγών για μετρητά.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε