ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ

Στα τέλη Μαρτίου η καταβολή του φοιτητικού επιδόματος ενοικίου, εκτός απροόπτου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
φοιτητικό επίδομα
Φοιτητές
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Το ποσό για την τελευταία "φουρνιά" 1.500 δικαιούχων έχει εκκαθαριστεί από το Δημοκρίτειο

Διονύσης Βοργιάς

Ερωτήματα γονέων και φοιτητών δέχθηκε ο Χρόνος, αναφορικά με την αργοπορία καταβολής του φοιτητικού επιδόματος ενοικίου. Το εν λόγω επίδομα έχει αξία 1.000 ευρώ τον χρόνο και καταβάλλεται σε φοιτητές που πληρούν κάποια οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. 


Αναφορικά με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης κάποιοι φοιτητές (περίπου οι μισοί δικαιούχοι) έχουν δει το ποσό να πιστώνεται στους λογαριασμούς τους εντός του 2017. Οι υπόλοιποι περιμένουν ακόμη, αλλά σύμφωνα με την πληροφόρησή μας ο χρόνος αναμονής δεν είναι πολύς ακόμη. 


Πιο συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τον αναπληρωτή πρύτανη Οικονομικών Δ.Π.Θ. Φώτη Μάρη, λάβαμε την βεβαίωση ότι το ποσό έχει εκκαθαριστεί. Ο κος Μάρης δήλωσε τα εξής: "Το φοιτητικό επίδομα έχει εκκαθαριστεί από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εκκρεμεί η πληρωμή ακόμη περίπου 1.500 δικαιούχων με το συνολικό ποσό των 1,5 εκ. ευρώ. Αυτό το ποσό έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2018 κι αναμένουμε την έγκριση του υπουργείου, ώστε ως υποχρεώσεις παρελθόντος έτους να μας επιτρέψει να τις πληρώσουμε. Αυτό είναι και το τελευταίο κομμάτι πληρωμών, καθώς στους υπόλοιπους δικαιούχους έχει καταβληθεί". Κατόπιν εξέφρασε την πεποίθησή του πως "αν όλα πάνε καλά, πιστεύω ότι τέλη Μαρτίου θα πληρωθούν όλοι οι (εναπομείναντες) δικαιούχοι".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η ανοχή που υπήρχε μέχρι πρότινος και από πλευράς πολιτείας αλλά και θεσμικών αρχών,  να σφάζονται ανεξέλεγκτα αιγοπρόβατα και βοοειδή στις θρησκευτικές γιορτές,  όπως είναι το Πάσχα,  αλλά και το Μπαϊράμ,  

Ημερολόγιο