ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2017 - 11:39
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Προτάσεις 6,5 εκ. ευρώ αναμένουν την έγκρισή τους

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σισμανόγλειο Κομοτηνής
Νοσοκομείο Κομοτηνής
Χρηματοδότηση
Έργα

Προτάσεις που αφορούν είτε στην αναβάθμιση του υπάρχοντος κτιρίου, είτε στην αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, απαραίτητου για την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών του

Δήμητρα Συμεωνίδου

Στην αναμονή για την έγκριση προτάσεων συνολικού προϋπολογισμού 6,5 εκ. ευρώ βρίσκεται η διοίκηση του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Πρόκειται για προτάσεις που αφορούν είτε στην αναβάθμιση του υπάρχοντος κτιρίου, είτε στην αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, απαραίτητου για την ορθή λειτουργία των υπηρεσιών του. 


Η συνέχιση της ενεργειακής αναβάθμισης του υπάρχοντος κτιρίου, με την αξιοποίηση προγράμματος ύψους 2,2 εκ. ευρώ, είναι μία από τις προτάσεις που έχει στα συρτάρια της η διοίκηση. Πρόκειται για πρόταση που κατατέθηκε στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg. Σε συνεργασία με το νοσοκομείο του Κίρτζαλι Βουλγαρίας θα υλοποιηθεί αυτή η πρόταση, αλλά το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο είναι επικεφαλής εταίρος, οπότε θα λάβει τη μερίδα του λέοντος. Τα 2,2 εκ. ευρώ θα διατεθούν για το κέλυφος του νοσοκομείου και συγκεκριμένα για την ενεργειακή του αναβάθμιση. «Όλα αυτά εμείς θα τα προχωρήσουμε κανονικά γιατί μπορεί να είπε ο υπουργός ότι θα δοθεί χώρος για νέο νοσοκομείο, αλλά δεν μπορούμε να σταματάμε την αποκατάσταση του υπάρχοντος κτιρίου», σημείωσε ο διοικητής του Σισμανόγλειου Γιώργος Φιλιππίδης.
Παράλληλα η προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου είχε εγκρίνει πρόταση για αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού αξίας 1,5 εκ. ευρώ. «Περιμένουμε την έγκριση σκοπιμότητας. Έχει καθυστερήσει το υπουργείο Υγείας, όμως ο υπουργός Υγείας στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νοσοκομείο Κομοτηνής μου υποσχέθηκε ότι θα το κάνει άμεσα, οπότε μόλις τα πάρουμε πάμε σε διαγωνισμό», είπε σχετικά ο διοικητής του Σισμανόγλειου Γιώργος Φιλιππίδης, κάνοντας γνωστό ότι και επί δικής του θητείας και συγκεκριμένα τον περασμένο Οκτώβριο εντάχθηκε πρόταση 2 εκ. ευρώ, επίσης για  ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 


Τέλος η διοίκηση του νοσοκομείου έχει υποβάλλει στο διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg Ελλάδα - Βουλγαρία πρόταση για την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό των χειρουργείων συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. 


Κινητικότητα στο Σισμανόγλειο υπάρχει και στον τομέα των προσλήψεων. Συγκεκριμένα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η προκήρυξη θέσεων με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πρόκειται για θέσεις 29 καθαριστριών, έξι τραπεζοκόμων και οκτώ φυλάκων. Τέλος στο Σισμανόγλειο αναμένεται η έλευση 31 ατόμων τα οποία θα προσληφθούν μέσω του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Πρόκειται για νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είχαν πολλά σχέδια στο νου τους, το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα,  για αλλαγές,  εκπλήξεις ενδεχομένως,  αλλά και γιορτές και πανηγύρια για την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο,  οι κυβερνητικοί εταίροι

Ημερολόγιο