ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 11 Ιουλίου, 2019 - 10:00
ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Πρόστιμα 24.000 ευρώ μετά από ελέγχους σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πρόστιμο
έλεγχος

Έλλειψη POS, επισήμανση των προϊόντων και πώληση τροφίμων με παρελθούσα ημερομηνία λήξης

Αγορανομικούς ελέγχους σε καταστήματα, υπαίθριους χώρους και πρατήρια υγρών καυσίμων πραγματοποίησαν κλιμάκια ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κατά το  Α’ εξάμηνο 2019.  Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 307 έλεγχοι στην περιοχή Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και επιβλήθηκαν 21 διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 24.000€.

Οι παραβάσεις αφορούσαν κυρίως έλλειψη POS, επισήμανση των προϊόντων και πώληση τροφίμων με παρελθούσα ημερομηνία λήξης. Ειδικότερα το διάστημα αυτό έγιναν 55 έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία, 126 έλεγχοι σε καταστήματα εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, πιτσαρίες, fast food, καφετέριες κλπ.), 15 έλεγχοι σε πρατήρια υγρών καυσίμων, 16 έλεγχοι σε κρεοπωλεία – ιχθυοπωλεία-οπωροπωλεία, 23 έλεγχοι σε ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία-πρατήρια άρτου, 7 έλεγχοι σε κυλικεία σχολείων, 17 έλεγχοι σε καταστήματα προϊόντων εκτός τροφίμων (παιχνίδια laser, αδρανή υλικά κλπ.)  και 48 έλεγχοι στο υπαίθριο εμπόριο –λαϊκές αγορές.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συνήθως τα πιλοτικά προγράμματα,  με την ακριβή ερμηνεία και σημειολογία της λέξης έχουν βραχύβια εξέλιξη,  γιατί ο σκοπός που γίνονται είναι για να βγουν εύλογα συμπεράσματα και χρήσιμα και αποδοτικά πορίσμ