ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και ΔΠΘ συνεργάζονται στην ΔΕΘ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΘ
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα πραγματοποιήσουν κοινή εκδήλωση το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ),  στο πλαίσιο της  συμμετοχής του στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), με τίτλο «Ανάπτυξη και Βιομηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00, εντός του Pavilion 13, με αφορμή τη συνεργασία των δύο φορέων και τη λειτουργία των νεοσύστατων Γραφείων του ΟΒΙ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ξάνθη και Κομοτηνή), στις εγκαταστάσεις του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου και του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διασύνδεση των ερευνητών και των επιχειρηματιών, η εμβάθυνση στις στρατηγικές της εμπορικής εκμετάλλευσης και τα οφέλη που απορρέουν από τα ΔΕ για τις εταιρείες και τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής και ευρύτερα. 

Στην ενημερωτική εκδήλωση έχουν κληθεί να απευθύνουν χαιρετισμό ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας, του υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Πελοπίδας Καλλίρης, ο πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και η Κατερίνα Μαργέλλου, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΟΒΙ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο πρόεδρος ΔΣ ΟΒΙ και της Ελληνικής  Ακαδημίας ΒΙ, δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, θα παρουσιάσει τους στόχους της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ενώ η αντιπρύτανης του ΔΠΘ, καθηγήτρια Μαρία Μιχαλοπούλου, θα κάνει ενημέρωση σχετικά με την ερευνητική δραστηριότητα και τα παραγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες που προφέρει το ΔΠΘ. Επιπλέον, εκπρόσωπος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών - Βιομηχανιών Ροδόπης, η Γιούλη Παπαποστόλου, διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευση του ΟΒΙ και ο Γεώργιος Ασημόπουλος, υπεύθυνος Περιφερειακού Γραφείου ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη, θα ενημερώσουν τους παριστάμενους για την πορεία της βιομηχανίας αλλά και για τις δυνατότητες προστασίας της ΒΙ στην περιφέρεια.  

Σημειώνεται πως ο ΟΒΙ λειτουργεί ήδη περιφερειακά γραφεία (βιβλιοθήκες) στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το  Ηράκλειο, το Βόλο και διατηρεί δορυφορική εστία πληροφόρησης με τη συνεργαζόμενη βιβλιοθήκη του ΤΕΕ στην Αθήνα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκαινιάσει περιφερειακό γραφείο στα Ιωάννινα αλλά και στην Περιφέρεια Κυκλάδων, με έδρα την Ερμούπολη Σύρου.

Περίπτερο ΟΒΙ
Οι επισκέπτες της έκθεσης αλλά και οι ίδιοι οι εκθέτες, θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν από το περίπτερο του ΟΒΙ έντυπο πληροφοριακό υλικό και να ενημερωθούν για:

  1. Το Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης, τα Γραφεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Ξάνθη και Κομοτηνή), όπως και το νεοσύστατο Περιφερειακό Γραφείο στο Βόλο 
  2. Όλες τις  υπηρεσίες που προσφέρει ο ΟΒΙ στο κοινό του στη χώρα μας
  3. Την Ηλεκτρονική Κατάθεση για τίτλους προστασίας βιομηχανικής ιδιοκτησίας που βρίσκεται σε ισχύ από τις 15.04.2019
  4. Τη θεσμοθέτη της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, με εναρκτήρια πανηγυρική εκδήλωση στις 10.09.2019 στην Αθήνα
  5. Την ενημέρωση για την παροχή υπηρεσιών προς τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά/Τεχνολογικά Ινστιτούτα 
  6. Την ενημέρωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας  προς τις ΜμΕ και τα Startups
  7. Τη σημασία της καινοτομίας και της αξιοποίησής της στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας

Στελέχη του ΟΒΙ θα παρευρίσκονται καθ΄όλη τη διάρκεια της 84ης ΔΕΘ στο Pavilion13, Stand31ζ. Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί καίγονται τόσο στην κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα οι επενδύσεις χρυσού και στη Θράκη, αφού ουσιαστικά και με βάση τους σχεδιασμούς που υπάρχουν,  ελάχιστες θέσεις εργασίας θα αποδ