fbpx «Όχι» στο κλείσιμο της Πειραιώς Ξυλαγανής
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 7 Νοεμβρίου, 2020 - 10:00
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

«Όχι» στο κλείσιμο της Πειραιώς Ξυλαγανής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξυλαγανή
Τράπεζα Πειραιώς

«Αγωνία και αγώνας» από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη – Επιστολή στην τράπεζα από την ΟΕΒΕΣ – Συνάντηση αντιδημάρχων με την υπεύθυνη του υποκαταστήματος

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το διαφαινόμενο λουκέτο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή. Θυμίζουμε πως η τράπεζα λειτουργεί δύο υποκαταστήματα στην Κομοτηνή κι από ένα σε Ίασμο, Σάπες και Ξυλαγανή, πλην όμως στοχεύει την μείωση των υποκαταστημάτων της πανελλαδικά.

Στο «στόχαστρο» έχει μπει το υποκατάστημα Ξυλαγανής, που -εάν κλείσει- θα αφήσει ολόκληρο τον πρώην Δήμο Μαρώνειας χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα!

Επιστολή ΟΕΒΕΣ
Επιστολή με αποδέκτη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου, απέστειλε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ ν. Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης. «Με αισθήματα πικρίας και απογοήτευσης πληροφορηθήκαμε το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τραπέζης Πειραιώς στην Ξυλαγανή του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών Νομού Ροδόπης», αναφέρεται στον πρόλογο και στην συνέχεια υπογραμμίζονται τα εξής: «Η Ξυλαγανή αποτέλεσε για χρόνια πρωτεύουσα Δήμου, με έντονη οικονομική κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα, οι οποίες κατά ένα μεγάλο μέρος παραμένουν και σήμερα ενεργές, παρά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης αλλά και της κρίσης του κορωνοϊού. Η δε οικονομική δραστηριότητα δεν περιορίζεται μόνο στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στον δευτερογενή και τριτογενή, καθώς η γειτνίαση της περιοχής με κέντρα τουριστικής έλξης, και οι πολιτιστικές δράσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου έχουν ευνοήσει την επιχειρηματικότητα των κατοίκων στον τομέα αυτό αλλά και την προσέλκυση επενδυτών, μέσω προγραμμάτων ανασυγκρότησης της υπαίθρου (π.χ. τα προγράμματα LEADER)».

Σύμφωνα με την ΟΕΒΕΣ «προξενεί τουλάχιστο κατάπληξη το γεγονός ότι έχετε επιλέξει αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να προβείτε στο κλείσιμο του καταστήματος στην Ξυλαγανή», καθώς αυτή η απόφαση «οδηγεί σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό την περιοχή, και θα οδηγήσει τους κατοίκους σε μετακινήσεις και συνωστισμό στα καταστήματα της Πειραιώς στην Κομοτηνή, εν μέσω μάλιστα υγειονομικής κρίσης».

Μάλιστα, στην επιστολή της η ΟΕΒΕΣ ζητάει όχι μόνο την διατήρηση ανοιχτού του υποκαταστήματος, αλλά και την ενίσχυσή του με περισσότερες αρμοδιότητες.

Πίεση Ε. Στυλιανίδη
Την ίδια ώρα, ο Ξυλαγανιώτης βουλευτής Ευριπίδης Στυλιανίδης εκφράζει «αγωνία» και κάνει «αγώνα» για την διατήρηση της Τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Επικοινώνησα σήμερα αρκετές φορές με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και τον αρμόδιο διευθυντή, παρουσιάζοντας τους τα επιχειρήματα μου υπέρ της διατήρησης του τραπεζικού καταστήματος της Ξυλαγανής στο Δήμο Μαρώνειας-Σαπών. Επέμεινα να μείνει ανοιχτό για να αξιοποιήσει την ανάπτυξη που προσδοκούμε σε αυτό το τμήμα του νόμου Ροδόπης μέσα από την προσέλκυση τουριστικών και άλλων επενδύσεων».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, οι άνθρωποι της Πειραιώς «επιφυλάχθηκαν να μελετήσουν τα δεδομένα που τους παρουσίασα και να επανέλθουν στο θέμα».

Συνάντηση με αντιδημάρχους
Εν τω μεταξύ, χθες στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Ξυλαγανή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Καρύδη και Καραγκιόζ Μουσταφά του Δήμου Μαρώνειας - Σαπών με την υπεύθυνη του καταστήματος με θέμα το επικείμενο κλείσιμο του καταστήματος Ξυλαγανής. Επιδόθηκε στον διευθυντή το έγγραφο του δημάρχου Μαρώνειας Σαπών Ντίνου Χαριτόπουλου που αδυνατεί λόγω ασθένειας να παρευρεθεί ο ίδιος και εξηγεί τους λόγους στα ανώτερα κλιμάκια της τράπεζας ότι ένα επικείμενο κλείσιμο υποκαταστήματος θα υποβαθμίσει την περιοχή και θα επιφέρει τεράστια προβλήματα σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τελικά οι μικροί κυβερνήτες, έτσι βάφτισαν πρωθυπουργοί τους περιφερειάρχες,  αποδεικνύονται ότι είναι  γυμνοί από αρμοδιότητες και πόρους.