ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2017 - 10:31
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

«Όχι» στα διόδια της Μέστης λένε οι τοπικοί φορείς και σχεδιάζουν κινητοποιήσεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέστη
διόδια
Εγνατία Οδός

Η μορφή των κινητοποιήσεων θα οριστεί τις επόμενες ημέρες

Από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης και πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ ήρθε η πρώτη αντίδραση σχετικά με την έναρξη των εργασιών κατασκευής σταθμού διοδίων στη Μέστη. Υπενθυμίζουμε ότι η τοπική κοινωνία των νομών Έβρου και Ροδόπης είχε εκφράσει αντιρρήσεις ακόμη από τον περασμένο Νοέμβριο οπότε και είχε γνωστοποιηθεί ο σχεδιασμός για τα διόδια της Μέστης, αλλά ως φαίνεται δεν ελήφθησαν υπόψη. Αντιπροσωπεία των τοπικών φορέων είχε φτάσει τότε μέχρι και την Αθήνα και είχε συναντήσεις με τους τότε αρμόδιους υπουργούς και γραμματείς, από τους οποίους είχε αποσπάσει δεσμεύσεις ότι το αίτημα περί μη κατασκευής του σταθμού θα εξεταστεί. 


Το αν εξετάστηκε ή όχι παραμένει άγνωστο, όμως εκ του αποτελέσματος κρίνοντας καμία από τις διαμαρτυρίες δεν «έπιασε τόπο», αφού η κατασκευή του σταθμού διοδίων της Μέστης ξεκίνησε. 


Με αυτό το δεδομένο, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης καλεί σε συστράτευση όλους τους τοπικούς φορείς προκειμένου να γίνουν κινητοποιήσεις και να αποτραπεί η κατασκευή του σταθμού. Ο κος Λαμπάκης είπε ότι έχει ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο, ο οποίος είναι σύμφωνος με την αντίδραση και ο δεύτερος κύκλος των επαφών του αφορά τους υπόλοιπους δημάρχους της ΠΕΔ ΑΜΘ. Αφού γίνει και αυτό, είπε ο κος Λαμπάκης, θα ανακοινωθεί η μορφή που θα έχουν αυτές οι κινητοποιήσεις που θα αποσκοπούν στο να πειστεί η κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να γίνουν σταθμοί διοδίων ούτε στη Μέστη, αλλά ούτε και το Αρδάνιο του Έβρου. 


Ο κος Λαμπάκης, είπε χαρακτηριστικά: ««Χωρίς να συντάσσομαι με την ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκομαι αντίθετα από αυτή, έχω όμως την αίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση, ως αριστερή, θα μπορέσει να αποδείξει την αριστερή της αντίληψη, με κάποιους τρόπους, ώστε να μη λειτουργήσουν μετωπικά διόδια. Δεν εφησυχάζω, είναι όμως ένα στοιχείο που μου δημιουργεί μία μορφή αισιοδοξίας. Με αυτό θα πάμε μαζί με τους υπόλοιπους φορείς για να πούμε προς κάθε κατεύθυνση ότι μετωπικά διόδια ούτε στο Αρδάνιο ούτε στη Μέστη πρέπει να λειτουργήσουν και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για αυτό». 


Και ενώ συμβαίνουν αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ «πιστοποιεί» την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του σταθμού διοδίων της Μέστης, αφού σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών στα πλαίσια της κατασκευής του σταθμού διοδίων Μέστης, από 29-3-2017 έως την 28 Ιουλίου του 2017, στην Εγνατία Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής και του Ανισόπεδου Κόμβου Μέστης, θα διακόπτεται τμηματικά η κυκλοφορία των οχημάτων στη μία από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται, με κατάλληλη σήμανση, από το ελεύθερο τμήμα της οδού».

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δάσκαλος με όλη τη σημασία της λέξης,  που είχε τον τρόπο του να μεταδίδει τις αστείρευτες γνώσεις του,  συγγραφέας, διανοούμενος,  άνθρωπος των γραμμάτων, ήταν  ο Σαράντος Καργάκος.