ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 13 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Ο δήμαρχος Κομοτηνής βλέπει μαζική παραβατικότητα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δήμος Κομοτηνής
Γιώργος Πετρίδης

Ο Γιώργος Πετρίδης καλεί τους επαγγελματίες να σεβαστούν τους πολίτες 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Βλέπει μαζική παραβατικότητα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά επιλέγει, όπως λέει, να μην επιβάλλει κατασταλτικά μέτρα. Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης έκανε την παραπάνω παραδοχή στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αφορμή ήταν η παρουσία πολλών ιδιοκτητών και υπευθύνων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε αυτήν την συνεδρίαση. 


Η παρουσία τους εκεί σχετιζόταν με το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης για έγκριση της Κανονιστικής Απόφασης περί της μετάδοσης και χρήσης μουσικής από Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Η Τοπική Κανονιστική Απόφαση που είχε προκύψει μετά από διαβούλευση και είχε εγκριθεί ομόφωνα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, παρουσία μεγάλης αντιπροσωπείας του σωματείου Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας, έλαβε την ομόφωνη έγκριση και από το δημοτικό συμβουλίου. Αυτό σημαίνει ότι τίθεται εφαρμογή πλέον η Κανονιστική Απόφαση περί της μετάδοσης και χρήσης μουσικής από Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, απόφαση που είχε ικανοποιήσει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες.

Απευθυνόμενος προς ιδιοκτήτες και υπευθύνους καταστημάτων ο δήμαρχος άδραξε της ευκαιρίας για να πει όσα τον προβληματίζουν σε σχέση με λειτουργία τους, από μουσική μέχρι τραπεζοκαθίσματα. Είπε ο κος Πετρίδης: "Υπάρχουν μαγαζιά που σέβονται και αυτοί που δε σέβονται. Προσπαθούμε - όλο το δημοτικό συμβούλιο - να δείχνει κατανόηση στην αναγκαιότητα που υπάρχει σήμερα να δουλέψουν τα μαγαζιά, οι εργαζόμενοί της και οι επιχειρηματίες, αλλά νομίζω ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα για λογαριασμό των πολιτών να απαιτούμε τον σεβασμό του κόσμου. Δυστυχώς σε συγκεκριμένα σημεία και δε θέλω να αναφερθώ τώρα υπάρχει μαζική παραβατικότητα". Το λόγο έλαβε και η επικεφαλής της παράταξης "Εμείς...η Πόλη" Φελίνα Καζάκου και πρόσθεσε:

"Όταν μας απασχόλησαν θέματα μουσικής και τραπεζοκαθισμάτων σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο δείξαμε την καλή πρόθεση και διάθεση να στηρίξουμε αυτή τη μορφή επιχειρηματικότητας στην πόλη μας, γιατί η επιχειρηματικότητα που στηρίζει την πόλη δημιουργεί θέσεις εργασίας. Αυτό εσείς σαν σύλλογος θα πρέπει να το διαφυλάξετε σαν κόρη οφθαλμού και να το ανταποδώσετε στην κοινωνία".


Στα σχόλια που ακούστηκαν εντός της αίθουσας ο δήμαρχος ζήτησε και έλαβε ξανά το λόγο για να πει "αρχίζει και διαμορφώνεται μία αίσθηση της κοινωνίας απέναντι στους ίδιους τους παραβάτες και όχι μόνο σε αυτούς που παραβαίνουν αλλά και σε αυτούς που δεν παραβαίνουν. 


Διαφυλάξτε και μόνοι σας... το να έχω εγώ πενταπλάσιο αριθμό πελατών από αυτό που δικαιούμαι σημαίνει ότι ένας άλλος συνάδελφος, ένα άλλο μαγαζί θα κλείσει, ούτε αυτό είναι δίκαιο". Μήνυμα εστάλη από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο!
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προθεσμία που  έπρεπε να δηλώσουν ότι δέχονται την άρση   στο τραπεζικό τους απόρρητο, αυτοί που  προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη,  έληξε  στις 15 Σεπτεμβρίου.