ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2019 - 10:00
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Νέος κύκλος Vouchers για τα προ-νήπια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δήμος Κομοτηνής

Αφορά στους 13 δήμους (μεταξύ τους ο δικός μας) που έμειναν εκτός της υποχρεωτικής εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής

Σε συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.Α.Ε.) αποφάσισε να εκδώσει, σύμφωνα με την ΚΥΑ με Αριθμ. 87927/ΦΕΚ Β΄/4.9.2019, νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»,  για την περίοδο 2019-2020, που αφορά στα προ-νήπια ηλικίας 4-5 ετών, σε 13 Δήμους που εξαιρέθηκαν από την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για το τρέχον σχολικό έτος.

Αφορά περίπου 3.500 παιδιά αυτής της ηλικίας και η χορήγηση των vouchers θα γίνει με τους ίδιους όρους που ισχύουν στη συνολική πρόσκληση της περιόδου 2019 – 2020, που ήδη ολοκληρώθηκε. 

Το ποσό που συμπληρωματικά εγκρίθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, είναι 9.000.000 ευρώ, διαμορφώνοντας τη συνολική δαπάνη για το πρόγραμμα στα 279.000.000 ευρώ.

Σήμερα ανοίγουν οι αιτήσεις
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην Ε.Ε.Τ.Α.Α., στην ιστοσελίδα της οποίας (www.eetaa.gr) από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου2019 θα υπάρχουν αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής των μητέρων στο Πρόγραμμα. 

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι από τις 11-24 Σεπτεμβρίου. Τα προσωρινά αποτελέσματα θα εκδοθούν στις 25 Σεπτεμβρίου. Ενστάσεις θα μπορούν να υποβληθούν από τις 26- 28 Σεπτεμβρίου. 

Τα οριστικά αποτελέσματα  θα ανακοινωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς θα αρχίσουν τυπικά από την 1η Οκτωβρίου.

Ακολουθούν οι 13 Δήμοι στους οποίους αναφέρεται η Πρόσκληση:

α/α    ΠΕΡ. Δ/ΝΣΗ    Δ/ΝΣΗ Π.Ε.    ΔΗΜΟΣ

 1. ΑΜΘ    Ροδόπης    Κομοτηνής
 2. Αττικής    Αν. Αττικής    Παιανίας
 3. Αττικής    Αν. Αττικής    Ραφήνας – Πικερμίου
 4. Αττικής    Αν. Αττικής    Σαρωνικού
 5. Αττικής    Αν. Αττικής    Μαραθώνα
 6. Αττικής    Β. Αθήνας    Αμαρουσίου
 7. Αττικής    Β. Αθήνας    Ηρακλείου
 8. Αττικής    Β. Αθήνας    Κηφισιάς
 9. Αττικής    Β. Αθήνας    Λυκόβρυσης-Πεύκης
 10. Ιονίων Νήσων    Κέρκυρας    Κεντρικής Κέρκυρας
 11. Κρήτης    Ηρακλείου    Μαλεβιζίου
 12. Νοτ. Αιγαίου    Δωδεκανήσου    Κω
 13. Νοτ. Αιγαίου    Δωδεκανήσου    Ρόδου

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μάλλον δε γινόμαστε σοφότεροι,   ούτε διευκρινίζονται πολλά ζητήματα στις γενικού τύπου συνεντεύξεις που δίνονται με αφορμή την έκθεση Θεσσαλονίκης,  όπως και του  προέδρου του Σύριζα  Αλέξη Τσίπρα.