ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΣΤΟ "ΑΡΧΕΙΟ" Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ 35 ΑΓΡΟΤΕΣ

Μηνύσεις πολιτών στέλνουν στο εδώλιο συμμετέχοντες στα αγροτικά μπλόκα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μήνυση
Αγρότες
Γιώργος Κυμπαρίδης

Μηνύσεις για παρακώλυση συγκοινωνιών είχαν υποβάλει ένας επιχειρηματίας και μία νεαρή γυναίκα με αφορμή το αγροτικό μπλόκο στον ελληνοβουλγαρικό άξονα της Νυμφαίας

Φωτο: Σάκης Αντωνίου

Μηνύσεις πολιτών στέλνουν στο εδώλιο συμμετέχοντες στα αγροτικά μπλόκα. Για το λόγο αυτό 35 αγρότες βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου κατηγορούμενοι για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Οι 35 αγρότες, εκπροσωπούμενοι από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης Γιώργο Κυμπαρίδη, προσήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, όμως η υπόθεση τους δεν συζητήθηκε στο ακροατήριο, καθ’ ότι εμπίπτει στο νομοθετικό καθεστώς βάσει του οποίου τίθενται στο αρχείο οι δικαστικές περιπτώσεις που επισύρουν ποινή φυλάκισης έως δύο χρόνια. 
Η δικαστική περιπέτεια των 35 αγροτών, ξεκίνησε, όχι από αυτεπάγγελτη δίωξη του Εισαγγελέα, αλλά από τις μηνύσεις που υπέβαλαν πολίτες εναντίον τους. Για την ακρίβεια, μηνύσεις για παρακώλυση συγκοινωνιών είχαν υποβάλει ένας επιχειρηματίας και μία νεαρή γυναίκα τον Ιανουάριο του 2016, με αφορμή το αγροτικό μπλόκο στον ελληνοβουλγαρικό άξονα της Νυμφαίας. 
Και μπορεί η προχθεσινή δικαστική περιπέτεια να είχε αίσιο τέλος, όμως οι αγρότες αναμένεται ξανά να εμφανιστούν στα δικαστήρια. Συγκεκριμένα το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου θα περάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα περί τους εκατό αγρότες, για να δικαστούν για το ίδιο αδίκημα, μετά από αυτεπάγγελτες διώξεις που τους είχαν ασκηθεί. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Η προθεσμία που  έπρεπε να δηλώσουν ότι δέχονται την άρση   στο τραπεζικό τους απόρρητο, αυτοί που  προστατεύονται από το νόμο Κατσέλη,  έληξε  στις 15 Σεπτεμβρίου.