ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

"Μια γεύση της Μεσογείου" από το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕΡ
Φαγητό

Πρώτη εκπαιδευτική αποστολή στην Βαλένθια για 20 επαγγελματίες εστίασης από τη Ροδόπη

Οι γεύσεις και η φιλοξενία είναι η ουσία της Μεσογείου. Εκτός από τις θάλασσες, οι γεύσεις της Νότιας Ευρώπης είναι εξίσου γνωστές και αναγνωρίσιμες παγκοσμίως. Συνεπώς, το ενδιαφέρον για γνωριμία με τα μέρη που προέλευσης των γεύσεων αυτών συμβάλλει στην προσέλευση ακόμη περισσότερων τουριστών που επισκέπτονται ήδη αυτές τις χώρες για το μοναδικό τοπίο τους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι υπηρεσίες φιλοξενίας και παροχής γευμάτων να ανθίζουν. Ωστόσο, οι καταναλωτές πρέπει να είναι πιο απαιτητικοί και επιλεκτικοί, επιδιώκοντας καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής. Τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία τουρισμού αναγκάστηκε να προσαρμοστεί εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, επενδύοντας στην επαγγελματική εκπαίδευση και εξειδίκευση. Η τυποποίηση και σήμανση των προϊόντων και των υπηρεσιών τους και οι επενδύσεις σε νέες τουριστικές τάσεις, όπως ο «οινο-γαστρονομικός» τουρισμός, θεωρήθηκαν απαραίτητες.

Σε μια προσπάθεια να προσφέρουν στα μέλη και τους συνεργάτες τους την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και να μάθουν ο ένας από τον άλλον, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης στην Ελλάδα και η RegioCopLTD από την Κύπρο ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Centro Superior Dehosteleria στο πρόσφατο εγκεκριμένο πρόγραμμα “Medflavors”.

Με τη χρηματοδότηση του ERASMUS, KA2, η Medflavor στοχεύει στην υποστήριξη επαγγελματιών ή σπουδαστών στον τομέα του τουρισμού και των υπηρεσιών τροφοδοσίας για τη βελτίωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους. Αυτό θα συμβεί μέσω ενός προγράμματος διάρκειας ενός έτους, το οποίο όχι μόνο θα τους προσφέρει ευκαιρίες κατάρτισης, αλλά θα δημιουργήσει επίσης μια συλλογή αυθεντικών μεσογειακών συνταγών που θα παρέχονται δωρεάν στο κοινό μέσω μιας ειδικής ιστοσελίδας. Οι τρείς παραπάνω εταίροι έχουν ήδη ανακοινώσει την διοργάνωση της πρώτης εκπαιδευτικής αποστολής στην Βαλένθια και προσκαλούν για την συμμετοχή του κάθε ενδιαφερόμενου.

Η εκπαιδευτική αποστολή στην Βαλένθια Ισπανίας θα έχει διάρκεια 7 ημέρες (6Δ/Ν) από 3-3-19 έως 9-3-19 για 20 συμμετέχοντες. Υποψήφιοι δικαιούχοι είναι επαγγελματίες από τον τομέα της εστίασης, μέλη του Επιμελητηρίου στο νομό Ροδόπης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2531022547 (εσωτ. 4 - Όλγα Ζήση, εσωτ. 3 - Ιωάννης Γιουφτσιάδης). Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 4-2-2019.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αυτοί οι  ανούσιοι  επικοινωνιακοί  καυγάδες να μην υπήρχαν στο πολιτικό μας σύστημα και ίσως όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή τη χώρα.