ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Κονδύλι 300.000 ευρώ για συντήρηση ιρλανδικών διαβάσεων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ιρλανδικές διαβάσεις
Δήμος Κομοτηνής
αντιπλημμυρικό

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους διακήρυξης του έργου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Εργασίες σε ιρλανδικές διαβάσεις που βρίσκονται στα όρια του και χρήζουν συντήρησης θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής. Για το σκοπό αυτό δέσμευσε κονδύλι περίπου 300.000 (241.935 ευρώ συν ΦΠΑ 58.054). Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης και τους όρους διακήρυξης του έργου με τίτλο: «Συντήρηση υφιστάμενων ιρλανδικών διαβάσεων και τεχνικών στα υδατορρέματα του Δήμου Κομοτηνής». 


Στα όρια του Δήμου Κομοτηνής υπάρχουν ιρλανδικές διαβάσεις στο Μεσοχώρι, τον Ήφαιστο και αλλού. Πρόκειται για σημεία του οδικού δικτύου όπου δρόμοι συναντιούνται με χείμαρρους, χωρίς να υπάρχει γέφυρα. Για τη διευκόλυνση των οχημάτων έχει κατασκευαστεί τσιμεντένιο οδόστρωμα.

Η κατασκευή αυτή ονομάζεται διεθνώς ιρλανδική διάβαση. Η διέλευση από τις διαβάσεις αυτές είναι ασφαλής μόνον όταν δεν υπάρχει νερό ή υπάρχει ελάχιστο. Ύστερα από βροχοπτώσεις ή μετά από χιονόπτωση και λιώσιμο του χιονιού, στις ιρλανδικές διαβάσεις εμφανίζονται μεγάλες ποσότητες νερού, οπότε η διέλευση είναι πολύ επικίνδυνη γιατί υπάρχει περίπτωση το νερό να παρασύρει όχημα με τους επιβάτες του με τραγικές συνέπειες.


Σε ιρλανδικές διαβάσεις του Δήμου Κομοτηνής που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες φθορές θα διατεθεί το παραπάνω κονδύλι. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε