ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2017 - 11:00
ΑΠΟΧΗ ΕΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Κανένας πλειστηριασμός δεν διενεργείται σε Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πλειστηριασμοί
Συμβολαιογράφοι
Χρήστος Τερζίδης

Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για λήψη αποφάσεων ανάλογα με τα τυχόν νέα δεδομένα

Έως τις 31/12/2017 συνεχίζεται η αποχή των μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης, από τους φυσικούς και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.


Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου για λήψη αποφάσεων ανάλογα με τα τυχόν νέα δεδομένα, που θα αφορούν κυρίως στην ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των Συλλόγων τα οποία είναι, η προστασία συμβολαιογράφων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αλλά και της διαδικασίας πλειστηριασμών, η ανάληψη εποπτείας , ελέγχου και ευθύνης λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών από το υπουργείο Δικαιοσύνης και προστασία, νομοθετικά, ορισμένων κατηγοριών οφειλετών από την αναγκαστική εκποίηση της περιουσίας τους.


«Δυστυχώς η κυβέρνηση παρά την αφόρητη πίεση που της ασκείται από τους θεσμούς σχετικά με την πρόοδο των πλειστηριασμών, συνεχίζει να φέρεται σαν να μην είναι κάτι που την αφορά, ίσως φοβούμενη το πολιτικό κόστος» σχολίασε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θράκης, Χρήστος Τερζίδης.


Επιπλέον, τόνισε ότι «οι συμβολαιογράφοι είναι δημόσιοι λειτουργοί που επιτελούν το καθήκον που τους έχει αναθέσει η πολιτεία και δεν είναι δυνατόν να δέχονται επιθέσεις από ομάδες ανθρώπων, να εξυβρίζονται και να προπηλακίζονται κατά τη διενέργεια πλειστηριασμών.


Η πολιτεία είναι υπεύθυνη να φροντίσει για την ευταξία κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία η οποία είναι η συνέχεια της απονομής δικαιοσύνης». Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ορισμένοι συμβολαιογραφικοί σύλλογοι να παύσουν την αποχή, με σκοπό να «εξυπηρετήσουν την κατάσταση», όμως η απόφασή τους αυτή θα είναι «θνησιγενής», όπως είπε, καθώς αν δεν δοθούν λύσεις από την πολιτεία, θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις. Τέλος, ο κ. Τερζίδης σημείωσε ότι θα ήταν δυνατή η εξαίρεση ορισμένων οφειλετών από τη διαδικασία των πλειστηριασμών, καθώς ο όγκος των κόκκινων δανείων είναι μεγάλος και πως η έναρξη θα ήταν ορθότερο να ξεκινήσει από τα μεγάλης αξίας ακίνητα και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και όχι από ακίνητα χαμηλής αξίας.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε