ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 11 Ιουλίου, 2017 - 11:00
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Καμπανάκι για τη φοροδιαφυγή εντείνονται οι έλεγχοι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γιώργος Πιτσιλής
Φόροι
Φοροδιαφυγή
Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Ο Γιώργος Πιτσιλής σήμερα θα βρίσκεται στην Κομοτηνή 
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

«Το επιχειρησιακό μας πλάνο αγγίζει όλες τις μορφές της φοροδιαφυγής και τη μεγάλη φοροδιαφυγή και την μικρομεσαία, ιδίως την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη επιχειρησιακό πλάνο προληπτικών ελέγχων για τη συμμόρφωση έκδοσης αποδείξεων, ένα μεγάλο κομμάτι των ελεγκτών μας βρίσκεται και εδώ στην περιοχή. Η εικόνα μας είναι πολύ ενθαρρυντική την περίοδο αυτή. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση, και ακριβώς γι’ αυτό ήρθαμε εδώ για να δούμε πως μπορούμε να διευκολύνουμε το έργο των ελεγκτών μας». Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής από την Αλεξανδρούπολη, που ήταν ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του στη Θράκη, και έκρουσε έτσι το καμπανάκι σε όσους επαγγελματίες επιλέγουν τη μαύρη αγορά, δηλαδή τη διακίνηση προϊόντων ή την παροχή υπηρεσιών χωρίς παραστατικά.

Συνεχίζοντας για τη φοροδιαφυγή, ο κος Πιτσιλής είπε: «Είναι πολύ πιο οργανωμένη η δουλειά μας, είναι η δεύτερη φορά που εφαρμόζουμε τέτοιο εκτενές επιχειρησιακό πλάνο, έχουμε γίνει σοφότεροι από την περσινή χρονιά και έχουμε εμπλουτίσει το σχεδιασμό μας με απαντήσεις σε προβλήματα που είδαμε κατά την πρώτη χρονιά. Περιμένουμε τ’ αποτελέσματα, ακόμη είναι νωρίς να τα δούμε. Θα δούμε Σεπτέμβρη, Οκτώβρη κλ.π. πως πήγε. Σημασία έχει ότι από εμάς υπάρχει βούληση να είμαστε παρόντες. Το θέμα της φοροδιαφυγής δεν είναι μόνο η φορολογική διοίκηση είναι και οι υπόλοιποι συνθήκες, πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να καταλάβουν ότι πρέπει να βοηθήσουν, δεν είναι μάχη της φορολογικής διοίκησης μόνο». Όσο για την περιοδεία του, που σήμερα συνεχίζεται στη Ροδόπη και την Ξάνθη, σημείωσε: «Επισκέπτομαι συχνά την περιφέρεια, απλά ειδικά στη Θράκη ήθελα να έρθουμε πολλοί. Φέτος ήθελα να έρθουνε και οι γενικοί διευθυντές για ν’ ακούσουν τα προβλήματα, να τα  καταλάβουν και οι ίδιοι και συνεργαστούμε όλοι μαζί έχοντας ο καθένας πρωτογενή αντίληψη του προβλήματος».

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σήμερα συνεχίζει τις επαφές του στην Κομοτηνή.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόλις πραγματοποιείται  μία ρήξη, η  υπάρχει μια αποχώρηση, η  παραίτηση ενός  κυβερνητικού  στελέχους  τότε αρχίζουν να λέγονται και  αλήθειες και   βγαίνουν στη φόρα πολλά μυστικά τα οποία μάλλον τα κρατού