fbpx Η Θράκη εκπροσωπείται στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου, 2018 - 10:00
ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Η Θράκη εκπροσωπείται στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας
Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ

Με τον Κώστα Χατζημιχαήλ πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, αναδείχθηκε αναπληρωτής οικονομικός επόπτης 

Δήμος Μπακιρτζάκης

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου οι αρχαιρεσίες για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, της τριτοβάθμιας οργάνωσης του εμπορικού κόσμου της χώρας. Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, στις οποίες έλαβαν μέρος 435 εκλέκτορες  από όλη την επικράτεια, επί συνόλου 473 (ποσοστό συμμετοχής 92%), έχουν ως εξής: Για το 25μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ, ο Συνδυασμός «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο» με επικεφαλής τον Γιώργο Καρανίκα έλαβε 258 ψήφους (ποσοστό 60% του συνόλου) και κατέλαβε 15 έδρες στο διοικητικό συμβούλιο. Εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής οι κάτωθι: Καρανίκας Γιώργος, Φιλιππίδης Παντελής, Μπόνης Νίκος, Γεροντίτης Σπύρος, Ψαρουδάκης Μανώλης, Μπλουγούρας Χρήστος, Δημητριάδης Δημήτρης, Αποστολάκη Εύη, Μουζακίτης Κώστας, Χατζημιχαήλ Κώστας, Τσιαπλές Γιώργος, Σαββίδης Ευδόκιμος, Κογιουμτσής Νίκος, Λεμονίδης Βασίλης, Πασιόπουλος Κώστας. Τους εκλεγέντες ακολούθησαν ως επιλαχόντες με σειρά εκλογής οι: Κοσμίδης Δημήτρης, Αλεξανδρόπουλος Κυριάκος, Μαργαρώνης Γιάννης.

Ο επικεφαλής του πλειοψηφήσαντος Συνδυασμού Γιώργος Καρανίκας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του αφενός για την μαζική συμμετοχή των εμπόρων από όλη την χώρα στις εκλογές της ΕΣΕΕ και αφετέρου για το γεγονός ότι από αυτές της εκλογές βγαίνει ενισχυμένη η Συνομοσπονδία, ως κυρίαρχη οργάνωση εκπροσώπησης του εμπορικού κόσμου και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της χώρας. Με την πλειοψηφούσα παράταξη "Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο" με επικεφαλής τον Γιώργο Καρανίκα, εκλέχτηκε στην ΕΣΕΕ ο Κωσταντίνος Χατζημιχαήλ πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης.

Σχολιάζοντας στο ράδιο Χρόνος 87,5fm τα αποτελέσματα των εκλογών είπε "ο κύριος Καρανίκας ήταν γενικός γραμματέας του συλλόγου επί  9 συναπτά έτη και μάλιστα σε μια νέα εποχή για το ελληνικό εμπόριο για την ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα. Είχαμε ταυτόχρονα την αποχώρηση μετά από τρεις θητείες μιας προσωπικότητας η οποία σημάδεψε την δική μας συνομοσπονδία τον κύριο Κορκίδη. Η  συνομοσπονδία και από δω και πέρα είναι σε πολύ καλά χέρια, στα χέρια του κυρίου Καρανίκα". Αποστολή της ΕΣΕΕ σύμφωνα με τον κο Χατζημιχαήλ "είναι η προάσπιση όσο το δυνατόν περισσότερο αποτελεσματικά και καλύτερα των χιλιάδων μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων τις οποίες εκπροσωπούμε και ο δεύτερος άξονας ως ισχυρότερος κοινωνικός εταίρος της χώρας να συμμετέχουμε στην διαμόρφωση εκείνων των πολιτικών οι οποίες θα μπορούν να οδηγήσουν στην ανάταση της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας και σε μια νέα μέρα για την χώρα. Ο τρίτος μεγάλος άξονας έχει να κάνει με τις σχέσεις της συνομοσπονδίας στην Ευρώπη, με την ενεργό συμμετοχή σε δύο κορυφαία ευρωπαϊκά όργανα".

Αξιοποίηση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει ο κος Χατζημιχαήλ αλλά στη βάση των ελληνικών δεδομένων. Όπως λέει "το σύνολο των μελών μας και 98% της επιχειρηματικότητας της χώρας είναι μικρές επιχειρήσεις. Έχω την αίσθηση ότι τόσο η ελληνική οικονομία, όσο και γενικότερα η ελληνική κοινωνία, δομήθηκε πάνω σε αυτή την μικρή επιχείρηση. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικές για την πορεία της χώρας. Τώρα βέβαια υπάρχουν διάφορες περίεργες απόψεις περί συγκέντρωσης επιχειρηματικότητας σε λίγα χέρια. Σε εμάς είναι πρώτη προτεραιότητα η προστασία όλων αυτών των επιχειρήσεων επ’ ωφελεία προφανώς της χώρας και της ελληνικής οικονομίας".


Οι συνδυασμοί στην ΕΣΕΕ 
Ο Συνδυασμός «Δυναμικό Εμπόριο» έλαβε 85 ψήφους (ποσοστό 19,5% του συνόλου) και κατέλαβε πέντε έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.  Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι: Πολιτάκης Παύλος, Καφούνης Σταύρος, Μανεσιώτης Νίκος, Παντελειός Ανδρέας, Καλογριάς Θανάσης. Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι: Μπινιχάκης Ευάγγελος, Παπαγεωργάκης Γιάννης, Δουδάρος Εμμανουήλ.

Ο Συνδυασμός «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» έλαβε 35 ψήφους (ποσοστό 8%) και κατέλαβε δύο έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.  Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι: Βουρλάκης Νικόλαος, Τριγάζης Αγησίλαος. Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι: Ποσοτίδης Μανώλης, Σπύρου Αθηνά.

Ο Συνδυασμός «Ανεξάρτητη Διεκδικητική Ενωτική Κίνηση Εμπόρων - ΑΔΕΚΕ» έλαβε 53 ψήφους (ποσοστό 12%) και κατέλαβε τρεις έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο.  Εξελέγησαν με σειρά εκλογής οι: Βαγενάς Γιώργος, Ρώρος Γιώργος, Σαμαράς Δημήτρης. Ως επιλαχόντες ανακηρύχθηκαν με σειρά εκλογής οι: Μακρής Ευθύμιος, Γεωργανές Παναγιώτης, Καλοθέου Αντώνης. 

Για την Ελεγκτική Επιτροπή, ο Συνδυασμός «Ενωμένη Ελληνικό Εμπόριο» έλαβε 256 ψήφους, καταλαμβάνοντας τέσσερις  έδρες. Εξελέγησαν κατά σειρά εκλογής οι κάτωθι: Αγιοστρατίτη Παρασκευή, Σπυρόπουλος Βασίλης, Οικονόμου Δημήτρης, Σκουλίδης Αντώνης. 

Ο Συνδυασμός «Δυναμικό Εμπόριο» έλαβε 84 ψήφους, καταλαμβάνοντας μία έδρα.

Εξελέγη ο: Γιαννόπουλος Νίκος.

Την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου, ο κ. Καρανίκας, ως πρώτος σε σταυρούς προτίμησης του πλειοψηφήσαντος συνδυασμού «Ενωμένο Ελληνικό Εμπόριο», κάλεσε το νέο διοικητικό συμβούλιο σε σώμα, προκειμένου να εκλεγούν τα νέα μέλη του προεδρείου της Συνομοσπονδίας. Από αυτή τη διαδικασία ο Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ αναδείχθηκε στη θέση του αναπληρωτή οικονομικού επόπτη.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Τόσο δύσκολο είναι να  μπορούν  να συνδυαστούν  σε αυτή τη χώρα, οι συμβουλές και οι προτάσεις των επιδημιολόγων, οι πολιτικές αποφάσεις με πλήρη ανάληψη  ευθυνών όμως,  με το κόστος στην επιχειρηματικότητα,