ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
Η ΟΕΒΕΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και το Επιμελητήριο Χασκόβου ζητούν σιδηροδρομική σύνδεση Κομοτηνής - Ποντκόβα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΕΒΕΣ
Επιμελητήριο Χασκόβου
Ανάπτυξη

Τέλος Οκτώβρη θα γίνει πιο επίσημη συνάντηση 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Τη σιδηροδρομική σύνδεση της Κομοτηνής με τη βουλγαρική πόλη Ποντκόβα επιδιώκουν από κοινού η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης και το Επιμελητήριο του Χασκόβου. Η ιδέα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου άξονα γεννήθηκε μετά την υπογραφή της ελληνοβουλγαρικής συμφωνίας για τη "σιδηροδρομική εγνατία" μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Μπόικο Μπορίσοφ στην Καβάλα. 


Τώρα η ιδέα αυτή παίρνει σάρκα και οστά και τίθεται σε πιο γερές βάσεις, όπως είπε στον "Χ" ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης. Ο κος Βαφειάδης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χασκόβου, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή για την έκθεση Synergia. 


Σε αυτή τη συνάντηση συμφώνησαν ότι θα ξαναβρεθούν στο τέλος Οκτώβρη, ώστε να οργανώσουν καλύτερα την πρότασή τους για τη σύνδεση Κομοτηνής Πονκόβα ώστε να την προωθήσουν και στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Βουλγαρίας. Βασικό επιχείρημά τους πάντως, είναι το γεγονός ότι η απόσταση των δύο περιοχών είναι μόλις 40 χιλιόμετρα. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Συνεδρίασε το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας που ασχολήθηκε με τα δικαιώματα τους όπως τα αντιλαμβάνονται,  στο Αιγαίο και στην Κύπρο και έδωσε το πράσινο φως στον Ερντογάν  να τα υπερασπιστεί,  κάν