ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, 2018 - 11:00
ΕΛΑΒΕ ΠΟΣΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 200.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2017

Χρήματα στο νοσοκομείο Κομοτηνής από τα αποθεματικά του υπουργείου Υγείας

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νοσοκομείο Κομοτηνής
Υγεία

Διατέθηκαν σε Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό OCT και κτιριακές αλλαγές

Στην έκτακτη επιχορήγηση των νοσοκομείων και των ΔΥΠΕ με το ποσό των 9.882.563 € προχώρησε το έτος 2017 το υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια του προηγούμενου έτους οπότε είχε αποδώσει 6.000.000 € από τα αποθεματικά του ταμεία. Το ποσοστό αύξησης σε σχέση με την επιχορήγηση του 2016 διαμορφώνεται στο 64,7%. Χρήματα δόθηκαν και στο νοσοκομείο Κομοτηνής από τα αποθεματικά του υπουργείου Υγείας, τα οποία διατέθηκαν ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό OCT κα κτιριακές αλλαγές. 
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας αναφέρει: "Στόχος του υπουργείου, η επιπρόσθετη κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων σε εξοπλισμό και βελτιωτικά έργα υποδομών σε όλη την Ελλάδα και δη στις περιοχές εκείνες που την προηγούμενη πενταετία επλήγησαν περισσότερο από την νεοφιλελεύθερη λαίλαπα των μνημονίων και από τα σχέδια των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για απάλειψη του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.
Όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, το υπουργείο Υγείας, θα αποδίδει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας κάθε πόρο που έχει στην κατοχή του, αφήνοντας στην άκρη λογικές και νοοτροπίες του παρελθόντος που προέτασσαν το προσωπικό πλουτισμό μέσα από δημόσιο χρήμα. Μετά από μια διετία το Σύστημα Υγείας έχει ισορροπήσει. Στόχος μας τα επόμενα χρόνια να έχει πια εδραιωθεί η αλλαγή πορείας και η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, με το βλέμμα στραμμένο προς τον πολίτη .
Αν εδώ και χρόνια οι πόροι διατίθεντο πράγματι στα νοσοκομεία και δεν γίνονταν μίζες, δημόσιες σχέσεις με κανάλια ή επιπρόσθετα bonus στα golden boys του Δημοσίου, η κατάσταση σήμερα στην Υγεία θα ήταν πολύ διαφορετική".
Η έκτακτη χρηματοδότηση του νοσοκομείου Κομοτηνής για το έτος 2017:
Ιατροτεχνολογικό Εξοπλισμό OCT, ΓΝ Σισμανόγλειο Κομοτηνής- 148.000 €
Κτιριακές αλλαγές στο κτήριο του νοσοκομείου, Σισμανόγλειο Κομμοτηνής-70.000 €
Ακόμα ένα νοσοκομείο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, αυτό της Ξάνθης έλαβε 50.700 ευρώ για το δίκτυο πυρόσβεσης του. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Είναι προσφιλές επικοινωνιακό κόλπο  να επιστρατεύονται κυβερνητικά στελέχη και  υπουργοί σε προεκλογικές περιόδους και όχι εθνικών εκλογών,  αλλά αυτοδιοικητικών,  για να προβάλουν σε κομματικές συγκεντρώσε