ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 25 Ιουλίου, 2018 - 10:00
ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΑΜ-Θ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ

«ΦιλόΔημος II»: 5,7 εκατ. ευρώ τη συντήρηση σχολικών κτιρίων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φιλόδημος ΙΙ
Χρηματοδότηση
Δήμοι

Οι δικαιούχοι δήμοι θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του υπουργείου Εσωτερικών

Σε 5,7 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό που εξασφαλίστηκε μέσω του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων. Στο πλαίσιο των Προσκλήσεων των Προγραμμάτων «ΦιλόΔημος» και «ΦιλόΔημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών, βάσει της Απόφασης 4748 (ΦΕΚ 612/22.2.2018), ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την ένταξη των Πράξεων δήμων συνολικού ποσού ύψους 5.730.570 ευρώ με τη συμμετοχή των δήμων να ανέρχεται στο ποσό των 3.849.670 ευρώ. Τα χρήματα διατίθενται αποκλειστικά για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων.

Οι δικαιούχοι δήμοι για τη χρηματοδότηση των ως άνω πράξεων, θα απορροφήσουν πρώτα τους πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι των δήμων. Ανάμεσα στους δικαιούχους Δήμους είναι ένας Δήμος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, της Καβάλας που λαμβάνει από το πρόγραμμα 361.400 ευρώ και θα διαθέσει από ίδιους πόρους 538.600 ευρώ. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μετά την παραίτηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά,  που οδηγήθηκε αναγκαστικά βέβαια εκ των πραγμάτων με τη διαμάχη που είχε με τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Καμένο, αλλά και το άδειασμα του πρωθυπουργ