ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ Η ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Έργο βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας σε υποβαθμισμένες περιοχές υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ροδόπης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναπτυξιακή Ροδόπης

Συμμετέχουν Δήμοι Αρριανών, Ιάσμου και Δήμοι της Βουλγαρίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 η εναρκτήρια συνάντηση του Έργου «Policies for Enhancing Access to Health Services in Deprived Areas»/«Πολιτικές βελτίωσης προσβασιμότητας στις υπηρεσίες υγείας σε υποβαθμισμένες περιοχές» και ακρωνύμιο “The Healthy Municipality” το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg V-A Greece – Bulgaria 2014-2020.

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., επικεφαλής  εταίρος του προγράμματος, ήταν ο διοργανωτής της εναρκτήριας συνάντησης στα γραφεία της Εταιρείας στην Κομοτηνή με την συμμετοχή των εταίρων της Κοινοπραξίας. Μέσα από την υλοποίηση του έργου επιχειρείται η ανάπτυξη μιας πολιτικής πρόληψης για τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ στον τομέα της υγείας με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή έκτακτων περιστατικών, αλλά και τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων απομονωμένων περιοχών και όχι μόνο. Στα πλαίσια του έργου προβλέπεται δέσμη ενεργειών και δράσεων στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός ευρέος δικτύου υποστήριξης για την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή  του τοπικού πληθυσμού σε προληπτικές εξετάσεις από την περιοχή στόχου στα δύο κράτη υπό την αιγίδα της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων για την παρακολούθηση της κατάστασης των ασθενών και για την έγκαιρη αντιμετώπιση δυνητικού προβλήματος με απόλυτη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων του κάθε ασθενούς σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Η σημασία της πρόληψης (ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση σε δομές υγείας) είναι ιδιαίτερα σημαντική για κάθε είδους ασθένεια, ενδημική και μη, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας ως ένας έγκαιρος και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης τυχόν νοσημάτων σε πρόωρο στάδιο το οποίο θα κρίνει σε καταλυτικό βαθμό και την μετέπειτα πορεία του ασθενούς. Διάρκεια έργου: 24 μήνες.


Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται κατά ποσοστό 85% από Ε.Ε και 15% από εθνικούς πόρους. Εταίροι: 1. Αναπτυξιακή Ροδόπης - Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α. (επικεφαλής εταίρος). 2. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. 3. Δήμος Αρριανών. 4. Δήμος Ιάσμου. 5. Εταιρία Διεθνικής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης – Transcoop. 6. Regional Health Inspectorate - Haskovo. 7. Association of Phodope Municipalities - Smolyan. 8. Municipality of Krumovgrand. 9. Municipality of Momchilgrad.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αναφερθήκαμε χθες στο Ιεροσπουδαστήριο της Κομοτηνής και την συνεχιζόμενη κατάληψη από τους μαθητές εδώ και καιρό,  που διαμαρτύρονται για την μείωση της διδασκαλίας των μαθημάτων στη μητρική γλώσσα και στα