ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, 2019 - 10:00
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Επαφές στην Αθήνα για την Εθνική Τράπεζα Σαπών, καλούν τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς κομμάτων να πάρουν θέση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σάπες

Γ. Σταυρίδης: "Διορία μέχρι την Δευτέρα" - Συναντήσεις με ΕΤΕ και υφυπουργό Οικονομίας Στ. Γιαννακίδη

Διονύσης Βοργιάς

Με βασικό αίτημα και με πλήρη και εμπεριστατωμένη τεκμηρίωση να παραμείνει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Σάπες ανοικτό, αντιπροσωπεία φορέων της Ροδόπης την οποία συναπάρτιζαν ο μητροπολίτης Μαρωνείας   Κομοτηνής κος Παντελεήμων, οι τρεις βουλευτές Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Ιλχάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Μαρώνειας - Σαπών Γιάννης Σταυρίδης και το μέλος των ΔΣ του Επαγγελματοβιοτεχνικού Επιμελητηρίου και της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης Νίκος Ευκαρπίδης, επισκέφθηκαν την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου την Αθήνα, όπου είχαν επαφές και συναντήσεις τόσο με υψηλόβαθμα στελέχη της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας όσο και με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων ετέθη με τρόπο επιτακτικό το απόλυτα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος. Το αίτημα του Δήμου και των φορέων αναγνωρίστηκε ως δίκαιο, μένει φυσικά να αποδειχθεί έμπρακτα η πίστη αυτή.

Το ψήφισμα στα χέρια όλων των πολιτών αρχηγών
Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρώνειας - Σαπών που συνυπογράφει το σύνολο των φορέων της Ροδόπης και εκατοντάδες κάτοικοι έχει ήδη αποσταλεί εκτός της διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς κ.κ. Δραγασάκη, Φλαμπουράρη και Χουλιαράκη, καθώς και στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, Φώφη Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα, Πάνο Καμμένο, Βασίλη Λεβέντη και Σταύρο Θεοδωράκη. Επίσης υπήρξαν συναντήσεις με μέλη της ΟΤΟΕ που συμμετέχουν στη διοίκηση της Τράπεζας, καθώς και δεκάδες άλλες επαφές και θεσμικές επικοινωνίες.

"Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την δικαίωση, μέχρι να γίνει κατανοητό από όλους όσοι βρίσκονται στα όποια κέντρα των αποφάσεων, την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, ότι ο Δήμος Μαρώνειας Σαπών, η Ροδόπη, η Θράκη δεν θα ανεχθούν άλλη, διαχρονικά επιβεβλημένη, υποβάθμιση και απαξίωση. Όλοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους προς τούτο".

Γ. Σταυρίδης: Εξήγησα την αγανάκτηση - Δεν πήραμε απαντήσεις
Ο κος Σταυρίδης μέσω του "Χ" ευχαρίστησε δημόσια όλους τους φορείς για την έμπρακτη συμπαράστασή τους ενώ σε όλες τις συναντήσεις και επαφές επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι η αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος που εξυπηρετεί σήμερα τους κατοίκους των Δήμων Μαρώνειας - Σαπών, Αρριανών και μέρος του Δήμου Αλεξανδρούπολης συμπεριλαμβανομένου του συνόλου σχεδόν του ορεινού όγκου της Ροδόπης, συνιστά ένα ακόμη χτύπημα και συμβολή στην περεταίρω απαξίωση του τόπου μας γι' αυτό και η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να το κάνει ανεκτό. 

"Μετέφερα στα κέντρα αποφάσεων την αγανάκτηση της τοπικής μας κοινωνίας", είπε ο κος Σταυρίδης, εξηγώντας όμως ότι υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις/δεσμεύσεις από την διοίκηση της ΕΤΕ. "Δεν μπορεί να βλέπει κάποιος μόνο αριθμούς, θα πρέπει να δουν την ιδιαιτερότητα της περιοχής και τον παράγοντα 'άνθρωπος'. Ο κόσμος θα υποστεί ταλαιπωρία, εάν κλείσει το κατάστημα, γιατί ο πληθυσμός είναι γερασμένος και δεν είναι έτοιμος να κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές. Τόσα χρόνια οι άνθρωποι της περιοχής και στήριζαν και συνεχίζουν να στηρίζουν την Εθνική Τράπεζα", πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Κατηγόρησε, επίσης, ότι - εάν κλείσουν τα υποκαταστήματα Σαπών και Ιάσμου - σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μόνο ο ν. Ροδόπης θα έχει απομείνει με ένα κατάστημα Εθνικής, για να θέσει τον προβληματισμό: "Αυτή την στιγμή υπάρχει πρόβλημα εξυπηρέτησης. Μπορεί κανείς να φανταστεί τί θα γίνεται στην Κομοτηνή, εάν κλείσουν τα υποκαταστήματα;".

Ανέδειξε, επίσης, πως η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που το θέμα ανέκυψε, πριν ακόμη λάβει διαστάσεις απέστειλε σχετική επιστολή, προ τριμήνου, στη διοίκηση της Εθνικής και πρωτοστάτησε στις ενέργειες ανάδειξης του. Τέλος, έδωσε διορία μέχρι την Δευτέρα, για να πάρουν θετική απάντηση, αλλιώς η τοπική κοινωνία θα απαντήσει - το πιθανότερο - με κινητοποιήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Αυτοί οι  ανούσιοι  επικοινωνιακοί  καυγάδες να μην υπήρχαν στο πολιτικό μας σύστημα και ίσως όλα θα πήγαιναν καλύτερα σε αυτή τη χώρα.