ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 21 Απριλίου, 2017 - 11:00
ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Εκτός συνόρων το Ελληνοτουρκικό και το Ελληνοβουλγαρικό Επιμελητήριο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ελλάδα
Τουρκία
Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο
Ελληνοβουλγαρικό Επιμελητήριο

Συμμετείχαν επιχειρηματίες από Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία και ΗΠΑ

Το Ελληνοτουρκικό και το Ελληνοβουλγαρικό Επιμελητήριο πραγματοποίησαν ημερίδα στις 8/4/2017 στη Νέα Υόρκη. Προσκεκλημένοι των ανωτέρω ημερίδων ήταν επιχειρηματίες από Ελλάδα, Τουρκία, Βουλγαρία και ΗΠΑ. Σκοπός της ημερίδας ήταν η πραγματοποίηση επιχειρηματικών συνεργασιών και επενδύσεων στις τέσσερις χώρες.
Ο πρόεδρος των δύο επιμελητηρίων, Παναγιώτης Κουτσίκος αναφέρθηκε στις δυνατότητες επενδύσεων και στις τέσσερις χώρες. Οι τομείς επενδύσεων, σύμφωνα με τη μελέτη του οίκου McKinsey, όπου υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας, είναι οι κάτωθι: α) φαρμακευτική βιομηχανία, β) ιατρικός τουρισμός, γ) ανάπτυξη logistics, δ) τομέας τροφίμων κλπ.


Για τις ΗΠΑ, μπορούν να αναπτυχθούν οι κάτωθι τομείς: α) οικοδομικά υλικά, β) τρόφιμα-ποτά από Ελλάδα, Τουρκία και άλλες χώρες, που μπορούν να προωθηθούν στην αμερικανική αγορά, ενώ οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας.


Ο Ξενοφώντας Βεργίνης, επιχειρηματίας και καθηγητής οικονομικών, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη και στις συνεργασίες ελληνικών τροφίμων, κυρίως τυριού-φέτα, υπό μορφήν ΠΟΠ-ΠΓΕ, καθώς επίσης και σε άλλα αγροτικά προϊόντα, αλλά και στη σημασία που πρέπει να δίνεται στη ποιότητα των προϊόντων αυτών. Ο Paul Kotrotsios, εκδότης της εφημερίδας «Hellenic news of America» και πρόεδρος της Hermes Expo International, ανέπτυξε τον ρόλο που επιτελούν οι διεθνείς εκθέσεις στην ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών.


Ο Ζαχαρίας Καπλανίδης, γενικός γραμματέας Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, ανέπτυξε τις δυνατότητες του Τουρισμού Υγείας στη χώρα μας.
Ο Ελληνοαμερικάνος ομιλητής, Dinos Rallis, που δραστηριοποιείται στις γενικές ασφαλίσεις και το real estate, αναφέρθηκε στις δυνατότητες κοινών συνεργασιών στον κλάδο του, μεταξύ των επιχειρήσεων των τεσσάρων χωρών. Ο Mike Stouyiannos, πρόεδρος της τεχνολογικής εταιρείας Qoobex Inc, αναφέρθηκε στον ρόλο που μπορούν να παίξουν μικρές χώρες, όπως η Ελλάδα και η Βουλγαρία, στη δημιουργία ευέλικτων και μικρών βιομηχανικών μονάδων υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας τα πλεονεκτήματα των επιστημόνων με υψηλή κατάρτιση και των τριών χωρών.


Ο τελευταίος ομιλητής, ο Ιωάννης Αλαβάνος, δικηγόρος και business consultant, αναφέρθηκε στο νομικό, φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα των επιχειρήσεων και στις τρεις χώρες. Τα συμπεράσματα του συνεδρίου ανέπτυξε η Διονυσία Κατσανούλη, επιχειρηματίας.
Το ΕΤΕΕ και ΕΒΕΒΕ αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το δεύτερο συνέδριο στη Νέα Υόρκη το 2018. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Για την προκλητικότητα των Τούρκων ψαράδων κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κρεμαστινός και συγκεκριμένα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς  στην Κάλυμ

Ημερολόγιο