ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΑΜΕΣΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΣ

Δύο νέα διόδια χτίζονται στην Εγνατία Οδό

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
διόδια
Εγνατία Οδός

Σε Ασπροβάλτα και προς Προμαχώνα

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η κατασκευή του μετωπικού σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στην Ασπροβάλτα ανάμεσα στους ανισόπεδους κόμβους Ασπροβάλτας και Κερδυλίων.


Όπως τόνισε στη Voria.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, μέσα στον Απρίλιο θα αρχίσουν και οι εργασίες κατασκευής του μετωπικού σταθμού διοδίων στο Στρυμονικό στον κάθετο άξονα Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Προμαχώνας. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνούδη, ο χρόνος παράδοσης των σταθμών είναι πέντε μήνες από την έναρξη κατασκευής τους.


Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή του μετωπικού σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει τον Αύγουστο ή το αργότερο τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι και οι τρεις νέοι σταθμοί θα είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν το φθινόπωρο του 2018, ένα χρόνο περίπου αργότερα από αυτό που προβλεπόταν στην προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ.


Άγνωστο είναι βέβαια για πόσο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσουν τα διόδια, καθώς οι συμβατικοί σταθμοί αναμένεται να μετατραπούν σε σταθμούς ελέγχου με την εφαρμογή του ηλεκτρονικού αναλογικού συστήματος πληρωμής για τη χρήση της Εγνατίας Οδού. Σε ό,τι αφορά στο ύψος των χρεώσεων στα τρία διόδια, όπως εξήγησε ο κ. Αντωνούδης, θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μεγάλα λόγια περί απαράβατων κόκκινων γραμμών και παραιτήσεων,  έχουμε ακούσει πολλές φορές από τον υπουργό Πάνο  Καμμένο κατά  τη διάρκεια της συμμαχίας και της συμπόρευσης με το Σύριζα,  σχεδόν  στις περισ