fbpx Διόδια Μέστης: Πήραν "ελευθέρας" αλλά πληρώνουν αντίτιμο;
ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 759 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΜΕΣΤΗΣ ΚΑΙ ΙΑΣΜΟΥ

Διόδια Μέστης: Πήραν "ελευθέρας" αλλά πληρώνουν αντίτιμο;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
διόδια
ΔΙΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΤΗΣ

Το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε τις πινακίδες που περνούν ελεύθερα, όμως οδηγός-δικαιούχος καταγγέλλει ότι κλήθηκε να πληρώσει


Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Μεταφορών για την κατάσταση
 

Διονύσης Βοργιάς

Πρώτα είχαμε το debate για το αν θα χτίζονταν, κατόπιν για το αν θα λειτουργούσαν και πλέον για το ποιοι απαλλάσσονται από την καταβολή αντίτιμου. Το σήριαλ των διοδίων της Μέστης συνεχίζεται για μία ακόμη φορά. 


Αυτή τη φορά εγκρίθηκαν μεν τα πρώτα 759 αιτήματα κατοίκων της Ροδόπης, για δωρεάν διέλευση από τους σταθμούς διοδίων Μέστης και Ιάσμου, παρόλα αυτά όπως κατήγγειλε πολίτης στο ράδιο Χρόνος 87,5fm - παρότι η αίτησή του εγκρίθηκε - κλήθηκε να καταβάλει κανονικά τα 1,7 ευρώ για το αυτοκίνητό του.


ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 
Υπενθυμίζουμε ότι από το πρωί της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου τα διόδια της Μέστης βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία με τιμές στα 1,2 ευρώ (δίκυκλα), 1,7 ευρώ (απλά επιβατηγά), 4,3 ευρώ (μικρά φορτηγά), 6 ευρώ (μεγάλα φορτηγά). 


Η πλατφόρμα απαλλαγής από τα διόδια άνοιξε μόλις ένα 24ωρο αργότερα. Αυτή η πλατφόρμα δίνει το δικαίωμα σε δημότες από τους δήμους Αβδήρων, Αρριανών, Ιάσμου, Κομοτηνής, Μαρωνείας-Σαπών Μετσόβου, Μύκης, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Παγγαίου, Σαμοθράκης, Σουλίου, Σουφλίου, Τοπείρου και Φιλιατών, να διέρχονται δωρεάν - αν έχουν όχημα στη δική τους κυριότητα - από τους σταθμούς διοδίων που τους αφορούν γεωγραφικά.


ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ
Μάλιστα, πριν μερικά 24ωρα εγκρίθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για δωρεάν διέλευση. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα πρώτα 1.370 αιτήματα για την ελεύθερη διέλευση οχημάτων από σταθμούς διοδίων της Εγνατίας Οδού. Στην αρχική αυτή λίστα περιλαμβάνονται δικαιούχοι ελεύθερης διέλευσης από τους δήμους που αναφέρθηκαν. 


Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στους δήμους του Νομού Ροδόπης, ο συνολικός αριθμός των αιτημάτων που έχουν εγκριθεί είναι 759. Οι ισάριθμοι δικαιούχοι αποκτούν τη δυνατότητα να διέρχονται από τους σταθμούς διοδίων του Ιάσμου και της Μέστης, χωρίς να καταβάλουν το προβλεπόμενο αντίτιμο.


ΤΟ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ" ΕΝΟΣ ΔΙΕΡΧΟΜΕΝΟΥ
Βάσει των άνω ημερομηνιών, θα έλεγε κανείς ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε γρήγορα και οι κάτοικοι των περιοχών κλήθηκαν να καταβάλλουν αντίτιμο μόλις για μία εβδομάδα. Παρόλα αυτά, όπως κατήγγειλε ο Γιώργος Μανανάς στο ράδιο Χρόνος 87,5fm, ο ίδιος - παρότι ήταν μεταξύ των δικαιούχων απαλλαγής - κλήθηκε κανονικά να καταβάλλει το αντίτιμο. 


"Υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με νούμερα βάσει πινακίδων, για την απαλλαγή. Εγώ έτυχε να πηγαίνω στην Αλεξανδρούπολη, όπου δεν ήταν κανένας ενημερωμένος από όσους δούλευαν στην είσοδο και την έξοδο. Η υπάλληλος δεν έφταιγε σε κάτι, απλώς δεν είχε ενημερωθεί", ενημέρωσε σχετικά ο κος Μανανάς, ενώ για το πως αντέδρασε πρόσθεσε τα εξής: "Εγώ έκανα δεξιά το αυτοκίνητό μου και πήγα στην προϊσταμένη, η οποία επίσης μας είπε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση, γιατί είναι περίοδος διακοπών".


Ο ίδιος μιλάει για κοροϊδία και στρέφει το "κατηγορώ" τους προς το υπεύθυνο υπουργείο και την Εγνατία Οδό ΑΕ. "Δεν θέλω να το πάρει κανείς αντιπολιτευτικά, γιατί είπα μπράβο στην ελληνική πολιτεία όταν βγήκε η απαλλαγή. Όμως τώρα μιλάμε για κοροϊδία. Έβγαλαν τις λίστες, απλώς για να πάρουν τα μπράβο. Ας μην έβγαζαν ανακοίνωση ότι εγκρίθηκαν κάποιες αιτήσεις. Την πρώτη ευθύνη έχει το υπουργείο και μετά η Εγνατία που κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ας μας έλεγαν καλύτερα ότι θα γινόταν σε ένα ή δύο μήνες, αντί να μας κοροϊδεύουν και να λένε τέτοια ψέματα", είπε.


Βεβαίως, το θέμα μπορεί να επιλυθεί ακόμη και τα επόμενα 24ωρα, άρα η καθυστέρηση να μην καταγραφεί - και συνολικά - ως μεγάλη. Όμως, οι αρμόδιοι καλούνται να είναι προετοιμασμένοι, προτού να βγάζουν ανακοινώσεις, γιατί ήδη έχουν εκτεθεί ενώπιον των διερχομένων.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Μόνο σε μια κατ'επίφαση  δημοκρατία μπορεί το ανώτατο δικαστήριο,  να εκχωρεί το δικαίωμα της τελικής απόφασης για την τύχη της Αγίας Σοφίας,  το αν θα μετατραπεί σε τζαμί,  στον πρόεδρο της χώρας.