ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 11 Ιουλίου, 2018 - 10:00
ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΔΕΥΑΚ: Διεκδικεί δύο έργα ύδρευσης και αποχέτευσης από τον Φιλόδημο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΕΥΑ Κομοτηνής

Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων τοπικών κοινοτήτων Θρυλορίου, Φύλακα, Ανθοχωρίου και δίκτυα ύδρευσης σε οικισμούς των πρώην Δήμων Αιγείρου και Σιδηροχωρίου

Δήμητρα Συμεωνίδου

Στην χρηματοδότηση του προγράμματος "Φιλόδημος Ι" στοχεύουν οι δύο προτάσεις έργων που κατέθεσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής. Δύο προτάσεις έργων ύδρευσης και αποχέτευσης που έρχονται να συμπληρώσουν το "παζλ" των έργων που εκτελούνται από το 2011 και εντεύθεν στην πόλη και τους οικισμούς. 

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο του "Φιλόδημος Ι" και της πρόσκλησης "Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης" συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, η ΔΕΥΑΚ κατέθεσε πρόταση για την κατασκευή του έργου: "Εξωτερικό Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Τοπικών Κοινοτήτων Θρυλορίου, Φύλακα, Ανθοχωρίου Δήμου Κομοτηνής".

Σχετικά μας πληροφορεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου: "Στο πλαίσιο της πρόσκλησης  που έβγαλε το Φιλόδημος για τα υγρά λύματα εμείς κατεβάσαμε μια πρόταση στο πρόγραμμα, το οποίο έχει υπερκάλυψη του προϋπολογισμού του, για να γίνει η αποχέτευση στους οικισμούς Θρυλορίου και Φύλακα". Διευκρινίζει βέβαια πως "η πρόσκληση περιορίζει πολύ τον προσυλλογισμό των έργων που χρηματοδοτεί, παρόλα αυτά κάνουμε μια προσπάθεια για να μπορέσουμε να διευκολύνουμε την διαχειριστική του τομεακού, ώστε να εντάξει ακόμα μεγαλύτερο έργο και να έρθει ακόμα πιο κοντά στις προδιαγραφές. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται τα εσωτερικά δίκτυα, όπως και ο αγωγός που συνδέει με τον βιολογικό. Όλα αυτά έχουν συγκεκριμένο προϋπολογισμό". Σε 5 εκ. προϋπολογίζεται το έργο αποχέτευσης στους οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής.

Επίσης στο πλαίσιο του «Φιλόδημος Ι» και της πρόσκλησης "Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση" συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, η ΔΕΥΑΚ κατέθεσε πρόταση 6 εκ. ευρώ για δίκτυα ύδρευσης σε οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής. "Επιλέξαμε σαν ΔΕΥΑΚ να καλύψουμε και τους 8 οικισμούς που μείνανε, στους πρώην Δήμους Αιγείρου και Σιδηροχωρίου. Βάλαμε μια πρόταση 6 εκ. ευρώ ώστε με την αντίστοιχη έκπτωση να πέσουμε στα 3 εκ. ευρώ και να καλύψουμε μεγαλύτερο προϋπολογισμό έργων. Σε συνδυασμό με την πρόταση που κατεβάσαμε για τους Αγίους Θεοδώρους καλύπτουμε όλους τους οικισμούς του Δήμου σε δίκτυο ύδρευσης από το 2011 μέχρι σήμερα".

Την περίοδο αυτή η ΔΕΥΑΚ ωριμάζει μελέτες έργων για σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης των Υφαντών, του πανεπιστημίου και του Ηφαίστου.  
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πληθαίνουν τα σενάρια για πολλαπλές κάλπες στις 26 Μαΐου, που αυτό βέβαια θα το εκτιμήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του,  εξετάζοντας τα δεδομένα, τις δικές τους  δημοσκοπήσεις, αλλά και τα  μ