ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, 2017 - 11:00
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ;

Αυστηρή προειδοποίηση για τα τραπεζοκαθίσματα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δημήτρης Πολιτειάδης
Καφετέριες
ΟΕΒΕΣ
ΕΒΕΡ

Προειδοποιεί για αφαίρεση κάθε είδους αντικειμένων και της άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου
 

Δήμητρα Συμεωνίδου

Τον Ιούλιο του 2017 η δημοτική αρχή, διά στόματος του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη, παραδέχονταν ότι "βλέπει" μαζική παραβατικότητα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όμως επέλεγε να μην επιβάλλει κατασταλτικά μέτρα. 


Η παραδοχή αυτή γινόταν τότε ενώπιων ιδιοκτητών και υπευθύνων καταστημάτων στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, με τον δήμαρχο να δράττει της ευκαιρίας για να πει όσα τον προβληματίζουν σε σχέση με λειτουργία τους, από μουσική μέχρι τραπεζοκαθίσματα. Έλεγε, τότε, ο κος Πετρίδης: "Υπάρχουν μαγαζιά που σέβονται και αυτοί που δε σέβονται. Προσπαθούμε - όλο το δημοτικό συμβούλιο - να δείχνει κατανόηση στην αναγκαιότητα που υπάρχει σήμερα να δουλέψουν τα μαγαζιά, οι εργαζόμενοί της και οι επιχειρηματίες, αλλά νομίζω ότι είναι αυτονόητο δικαίωμα για λογαριασμό των πολιτών να απαιτούμε τον σεβασμό του κόσμου. Δυστυχώς σε συγκεκριμένα σημεία και δε θέλω να αναφερθώ τώρα υπάρχει μαζική παραβατικότητα".

Το μήνυμα εστάλη από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, όπως έγραφε τότε ο "Χ" στον απόηχο εκείνης της συνεδρίασης. 
Όμως ο χρόνος παρήλθε και η ανταπόκριση στο μήνυμα εκείνης της συνεδρίασης, φαίνεται να μην ικανοποιεί τη δημοτική αρχή, που επιλέγει να επανέλθει στο ζήτημα της παραβατικότητας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προαναγγέλλοντας μάλιστα κατασταλτικά μέτρα. 


Η προειδοποίηση έρχεται εγγράφως, υπογράφεται από τον Δημήτρη Πολιτειάδη, αντιδήμαρχο Οικονομικών Θεμάτων, Οικονομικού Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Απασχόλησης και έχεις ως αποδέκτες το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης και το Σωματείο Καφεποτοπωλών Κομοτηνής και Περιφέρειας. 


Στο έγγραφο που κοινοποιήθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα αναφέρονται τα παρακάτω: 
"Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 55 του Ν. 4483/2017 προβλέπεται σε περίπτωση αυθαίρετης κατάληψης κοινοχρήστου χώρου η αφαίρεση κάθε είδους αντικειμένων μετά την παρέλευση επτά (7) ημερών από την ημέρα που όργανο της Αστυνομικής Αρχής επιδώσει στον ενεργούντα την αυθαίρετη χρήση του χώρου, ή θυροκολλήσει αντίγραφο της έκθεσης παράβασης. 


Αν διαπιστωθεί δεύτερη παράβαση, τότε σύμφωνα πάντα με το νόμο, αφαιρείται η άδεια χρήσης κοινοχρήστου χώρου για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών.
Παρακαλούμε να ενημερώσετε άμεσα τα μέλη σας για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων του παραπάνω νόμου, για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση της απομάκρυνσης από συνεργείο του Δήμου τόσο των αντικειμένων όσο και της αφαίρεσης της άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου και της επιβολής χρηματικών προστίμων φύλαξης 100 ευρώ ανά ημέρα φύλαξης τις 3 πρώτες ημέρες και 50 ευρώ για τις επόμενες μέχρι την συμπλήρωση 3 μηνών. Σε περίπτωση δε μη παραλαβής τους εντός τριμήνου τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατάσχονται και μπορούν να διατίθενται, να εκποιούνται ή να καταστρέφονται σύμφωνα με το νόμο".


Η αυστηρή προειδοποίηση, όπως αντιλαμβάνονται άπαντες, αφορά κατά κύριο λόγο τα τραπεζοκαθίσματα, για τα οποία πολύς λόγος έχει γίνει. Στο έγγραφο βέβαια δεν διευκρινίζεται, αυτή η προειδοποίηση θα είναι και η τελευταία;
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ