ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, 2018 - 11:00
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Από την Κομοτηνή στην 27η Agrotica

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
AGROTICA
Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
Αναπτυξιακή Ροδόπης
Europe Direct Κομοτηνής

Με αρκετές συμμετοχές αγροτών και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε η ημερήσια επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη

Η Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Ροδόπης, διοργάνωσε δωρεάν ημερήσια επίσκεψη, για γεωργούς και κτηνοτρόφους, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στην 27η  Agrotica, την μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου. 


Η Agrotica διεξάγεται από την ΔΕΘ Helexpo και αποτελεί πύλη ανάπτυξης των αγροτικών επιχειρήσεων και συμβάλει ουσιαστικά στο "άνοιγμα" νέων αγορών, στην ενίσχυση της εικόνας καθώς και στην προώθηση των αγροτικών μηχανημάτων, εξοπλισμών, εφοδίων και υπηρεσιών. 


Παράλληλα, λειτουργεί και ως πύλη αγροτικής ενημέρωσης, αφού στην διάρκειά της διεξάγονται διεθνή αγροτικά συνέδρια, ενημερωτικές ημερίδες υψηλού ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος και εκδηλώσεις, δημιουργώντας ένα πλέγμα αναβάθμισης του γνωστικού αντικειμένου του αγροτικού κλάδου.


Η οργανωμένη συμμετοχή του Νομού Ροδόπης, με μία αποστολή η οποία αποτελούταν από  ενδιαφερόμενους αγρότες, θεσμικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και διοικητικούς παράγοντες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ, σε μία διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς, ωφέλησε σημαντικά τον Πρωτογενή Τομέα και συνέβαλε στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη νέων μεθόδων και πρακτικών.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις και σε σύντομο χρονικό διάστημα από την εφαρμογή του νέου κατώτατου μισθού,  που  περιχαρείς  επαινούσαν οι  κυβερνητικοί  παράγοντες,  φάνηκαν οι αδυναμίες,  τα λάθη και οι παγίδε