ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, 2017 - 11:00
ΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Απλήρωτα καπνά εσοδείας 2016

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Διεπαγγελματική Οργάνωση Καπνού
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Καπνά

Συνάντηση του υφυπουργού ΑΑΤ με το προεδρείο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Καπνού

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλειος Κόκκαλης συναντήθηκε χθες Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, με το προεδρείο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Καπνού. Από πλευράς Διεπαγγελματικής παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος Βασίλειος Μελενεκλής, ο γενικός γραμματέας Νικόλαος Τζούμας, ο νομικός σύμβουλος των καπνοπαραγωγών Ιωσήφ Καραδέδος, και μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΔΟΑΚ.
Επίκεντρο της συνάντησης υπήρξε η ενημέρωση του υφυπουργού για τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά τα καπνά εσοδείας 2016, που παραμένουν απλήρωτα στα χέρια των παραγωγών. Συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση για την πρόσφατη τελική συμφωνία των παραγωγών με 4 από τις μεταποιητικές επιχειρήσεις (ΚΑΒΕΞ - Νίκος Γλεούδης, Μισσιριάν, Ναξιάδης και ΣΕΚΕ) όπου απορροφάται το σύνολο της ποσότητας των καπνών κυριότητας των καπνοπαραγωγών εσοδείας 2016. Επίσης, ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε από τον νομικό σύμβουλο των καπνοπαραγωγών, για τις νομικές εξελίξεις και την πορεία της υπόθεσης.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός, ευχαρίστησε τις μεταποιητικές επιχειρήσεις για το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν το σύνολο των καπνών και δεσμεύτηκε να παρακολουθεί τις νομικές εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα ώστε να επιτευχθεί η κατά το δυνατόν συντομότερη πληρωμή των παραγωγών.
Κλείνοντας τα μέλη του προεδρείου εξέφρασαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υφυπουργό για το ενδιαφέρον του και τις πρωτοβουλίες για την επίλυση του όλου θέματος. 
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Πληθαίνουν τα σενάρια για πολλαπλές κάλπες στις 26 Μαΐου, που αυτό βέβαια θα το εκτιμήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του,  εξετάζοντας τα δεδομένα, τις δικές τους  δημοσκοπήσεις, αλλά και τα  μ