ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τρίτη, 6 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Αναστολή επιβολής του προστίμου 44 εκ. στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΕΚΑΠ
ΣτΕ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ

Πρώτη "ανάσα" για τους εργαζομένους, οι οποίοι περιμένουν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφορικά με την ισχύ ή όχι του προστίμου

Διονύσης Βοργιάς

Την πρώτη της δικαστική νίκη πέτυχε η Ξανθιώτικη καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, η οποία και κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει στα τέλη του Δεκεμβρίου '17 και συζητήθηκαν τον Ιανουάριο του '18 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής. Τότε, τον Δεκέμβριο, στην Κομοτηνή είχαν βρεθεί, μαζί με τον δικηγόρο τους κο Λυκουρέζο, πλήθος εργαζόμενοι της Καπνοβιομηχανίας, σε παράσταση διαμαρτυρίας για να ζητήσουν δικαίωση.


Η πρώτη δικαστική νίκη ήρθε τελικά, αφού κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα, κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι το πρόστιμο δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Πρόκειται για ένα πρόστιμο "μαμούθ" αξίας 44 εκ. ευρώ, το οποίο νομοτελειακά σημαίνει το κλείσιμο της βιομηχανίας, αν εντέλει ισχύσει.


"Πρόκειται για μία ανάσα γιατί αναστάλθηκε το πρόστιμο και άρα δεν είναι άμεσα πληρωτέο, αλλά όλα θα κριθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας". Με αυτά τα λόγια σχολιάζει στον 'Χρόνο' την δικαστική απόφαση, ο πρόεδρος εργαζομένων Κώστας Γαβριηλίδης. Επομένως, τα πάντα θα κριθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Άνοιξη. "Μέχρι το Μάιο μας είπαν ότι θα δίνει η δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας", είναι η σχετική πληροφόρηση του κου Γαβριηλίδη, ο οποίος μας μιλάει για το τι σκέφτονται οι εργαζόμενοι:


"Διατηρούμε μία αισιοδοξία ως εργαζόμενοι, αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Παραμένουμε 170 εργαζόμενοι στην ΣΕΚΑΠ. Έγινε τώρα ένα θετικό βήμα και θέλουμε να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που υπάρχει".


Όπως είναι γνωστό με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η ΣΕΚΑΠ είχε ζητήσει να μην γίνει απαιτητό το πρόστιμο, συνολικού ύψους 44 εκ. ευρώ, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2009, μία τετραετία πριν από την εξαγορά της από τη σημερινή ιδιοκτησία της Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δύο θλιβερές εικόνες, από άποψη περιεχομένου και ουσίας, με διχαστικό λόγο, αντίκρισαν οι περισσότεροι Έλληνες στους τηλεοπτικούς δέκτες.