ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2017 - 11:00
ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

22 χρόνια Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών
Έκθεση
Ροδόπη

Ένας θεσμός που αναβαθμίζεται κάθε χρόνο και μετρά ήδη μια πορεία 22 ετών

Από θεού άρξασθαι κι έτσι τηρώντας την παράδοση με τον αγιασμό έγινε η τελετή έναρξης της αγροτικής έκθεση των Φερών Έβρου το βράδυ της Δευτέρας 11/9. Εκεί βραβεύτηκαν έξι  ξεχωριστές πρωτοβουλίες του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Το κοινό γνώρισε τους ντόπιους παραγωγούς που τολμούν σε εποχή κρίσης κι άκουσε τους αυτοδιοικητικούς και τους βουλευτές σε τοποθετήσεις τοπικού χαρακτήρα.

Μεγαλύτερη σε χρόνο και πάθος ήταν η ομιλία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη που εκμεταλλευόμενος την παρουσία πλήθους κόσμου έκανε έναν απολογισμό της δράσης της δημοτικής αρχής στην περιοχή σχολιάζοντας θετικά την αρνητική στάση της κυβέρνησης στο να δώσει πράσινο φως στην Eldorado Gold για την εξόρυξη του χρυσού στο Πέραμα και τις Σάπες.

Αναφέρθηκε στο ρόλο των δήμων που από διεκπεραιωτές συγκεκριμένων θεμάτων πλέον έχουν καταλυτικό ρόλο στην καθημερινότητα του πολίτη, αναλαμβάνοντας και πρωτοβουλίες που ανήκουν στο κράτος μέσα από μια διαρκή αναζήτηση πόρων για έργα πνοής. 


Η περιήγηση στα περίπτερα της έκθεσης έδωσε αφορμή για εύστοχους διαλόγους και προβληματισμό με όσα τολμούν οι άνθρωποι που παράγουν, τοπικά φημισμένα όσπρια ρεβίθια και φασόλια, τα πεπόνια «χρυσή κεφαλή», λεβάντα και τα προϊόντα της,  ζυμαρικά από σιτάρι Ζέα, χειροποίητα αρωματικά σαπούνια, μέλι, πρόπολη, βασιλικό πολτό, λουκούμια με ρόδι, τοματοπελτέ σε γυάλινα βάζα, μαρμελάδα και άλλα προϊόντα. Κατά μήκος του κεντρικού δρόμου των Φερών ένα πλούσιο ιδιότυπο παζάρι με ρούχα, υποδήματα, είδη προικός, αντίκες και συλλογές από νομίσματα κι ό,τι βάζει ο νους σας δίνει χρώμα κι επαυξάνει την επισκεψιμότητα της έκθεσης.

Στον υπαίθριο χώρο, αγροτικά μηχανήματα κι εντυπωσιακά τρακτέρ, αλλά και ένα σημαντικό κομμάτι αφιερωμένο στην κτηνοτροφία με ράτσες κατσικιών και αρνιών, με έκθεση σπάνιων πουλιών, με αλογάκια πόνι, χοιρίδια, εταιρίες συμβουλευτικής κλπ. 


Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου.
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε,  αφού ήδη άρχισαν οι πανηγυρισμοί επίσημα  στο Ζάππειο, αλλά και το διαδίκτυο πήρε φωτιά από στελέχη της συγκυβέρνησης, ότι βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια,

Ημερολόγιο