ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΕ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Παραμένουν στους φωτογράφους οι φωτογραφίες ταυτότητας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Σωματείο Φωτογράφων Ν.Ροδόπης
Φωτογράφοι

Το Σωματείο Φωτογράφων Ροδόπης είχε ενεργό παρουσία στις εξελίξεις, με στάση εργασίας και μπαράζ επισκέψεων σε πολιτικούς και φορείς
 

Διονύσης Βοργιάς

Πρώτο βήμα δικαίωσης για τους φωτογράφους, μεταξύ των οποίων και για το Σωματείο Φωτογράφων Ροδόπης, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται να κάνει πίσω στην αρχική πρωτοβουλία της, ώστε να μην αναλάβει τις φωτογραφίες ταυτότητας ένας μονοπωλιακός όμιλος πανελληνίως. 


Τα Σωματείο Φωτογράφων Ροδόπης, όπως και αντίστοιχα σωματεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, συνετέλεσαν προς την αντιστροφή της κυβερνητικής βούλησης, καθώς το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν στάση εργασίας, μπαράζ επισκέψεων σε πολιτικούς και φορείς, ενώ ανέδειξαν ότι η ανάληψη ενός τέτοιου έργου από μία μονοπωλιακή εταιρία αντιβαίνει στα χαρακτηριστικά μίας κυβέρνησης που, όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται μέλη της, προωθεί την κοινωνική πολιτική και την ισότητα. 


Αναφορικά με το Σωματείο Φωτογράφων Ροδόπης, είχε πραγματοποιήσει στάση εργασίας, αλλά και συναντήσεις με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ, αλλά και με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον πρόεδρο του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αντώνη Γραβάνη, τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Νίκο Αγγελίδη, την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής Κική Κωνσταντινίδου, όλοι εκ των οποίων έδωσαν την στήριξή τους. 


Ιδίως δε ο Αντ. Γραβάνης απέστειλε σχετικό προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Τόσκα, αναφέροντας τα επιχειρήματα σχετικά με την διατήρηση των φωτογραφιών ταυτότητας στους φωτογράφους. Σε όλες αυτές τις συναντήσεις και πρωτοβουλίες ενεργό ρόλο έπαιξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης Ανέστης Βαφειάδης. 
Σε σχετική συνέντευξη τύπου τους, τότε, οι φωτογράφοι Ροδόπης, δια στόματος του προέδρου του σωματείου Γιάννη Γκόρη, χτύπησαν καμπανάκι κινδύνου ότι ακόμη και το 30% των φωτογραφείων της Ροδόπης θα οδηγούνταν στο λουκέτο, αν οι εξελίξεις σχετικά με τις φωτογραφίες ταυτότητας ήταν αρνητικές.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, έχει ως εξής:


"Η Ομοσπονδία θα ήθελε να σας ευχαριστήσει που ενσκήψατε στο πρόβλημα και κατανοήσατε τις θέσεις των φωτογράφων. Μετά και την επικοινωνία που κατ' εντολή σας είχαμε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Αναγνωστάκη, ενημερωθήκαμε για την απόφασή σας να μείνει η λήψη φωτογραφιών σε μας.


Αναμένουμε να ειδοποιηθούμε για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η απόφαση αυτή και παραμένουμε στην διάθεσή σας, ώστε να βοηθήσουμε σε ό,τι μας αναλογεί για την καλύτερη δυνατή διεκπεραίωση του έργο της έκδοσης νέων δελτίων αστυνομικών ταυτοτήτων".
 

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Δύο θλιβερές εικόνες, από άποψη περιεχομένου και ουσίας, με διχαστικό λόγο, αντίκρισαν οι περισσότεροι Έλληνες στους τηλεοπτικούς δέκτες.