ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 1 Μαρτίου, 2018 - 11:00
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

"Λαϊκή Συσπείρωση" Δήμου Κομοτηνής: Αντίθετη στην άποψη που υποστηρίζεται από την ΚΕΔΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λαΐκή Συσπείρωση
Παιδικοί Σταθμοί

Χαιρέτισε τη συμμετοχή των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής στην απεργία

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" του Δήμου Κομοτηνής με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τη συμμετοχή των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής στην απεργία της Δευτέρας 26/2/18. 


Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Η προσχολική αγωγή, που αφορά παιδιά ηλικίας από 4-6 ετών, αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην ανάπτυξη του ψυχισμού του παιδιού και στην μορφωτική διαδικασία. Για να επιτελέσει όμως τον σκοπό της ολοκληρωμένα, υπάρχουν αναγκαίες προϋποθέσεις, όπως απαραίτητες δομές, προσλήψεις προσωπικού, πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για χρηματοδότηση των δομών προσχολικής αγωγής, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν  εξασφαλίζει, αλλά αντίθετα στην πραγματικότητα υπονομεύει ένα πάγιο αίτημα να αναλάβει το κράτος υποχρεωτικά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών, ολοκληρωμένα, σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες. Είμαστε αντίθετοι στην άποψη που υποστηρίζεται από την ΚΕΔΕ, δηλαδή ο γονιός να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει δομή και να μην είναι υποχρεωμένο το κράτος να τις παρέχει. 


Διεκδικούμε: Μονιμοποίηση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, και αυτών που εργάζονται με συμβάσεις χρηματοδότησης από ίδιους πόρους, και αυτών με συμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Κατάργηση των τροφείων. 


Κατάργηση της διαδικασίας των voucher και δικαίωμα άμεσης πρόσβασης όλων των παιδιών στις δομές προσχολικής αγωγής. Ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας και των νέων ζευγαριών με την ίδρυση νέων σταθμών με δημόσιο χαρακτήρα και μόνιμο προσωπικό. Αναβάθμιση των σπουδών".  

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ