ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018 - 13:11
ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ "ΑΝΑΒΕΙ" ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ

Καλά κρατεί η παράδοση της Τσικνοπέμπτης στην Κομοτηνή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τσικνοπέμπτη
Κομοτηνή

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το φακό του "Χ"

Άλλοι από το πρωί, άλλοι ξεκίνησαν πριν λίγο, και συνολικά πάρα πολλοί είναι όσοι τηρούν και φέτος την παράδοση της Τσικνοπέμπτης στην Κομοτηνή. Σχάρες, σούβλες, ψησταριές, όλα στην θέση τους, ενώ το κέφι παραμένει αμείωτο παρά τις δύσκολες εποχές. Ο κόσμος έχει εκμεταλλευτεί τον ηλιόλουστο καιρό και κάνει βόλτες στην Κομοτηνή και γενικά η πόλη κινείται σε ρυθμούς "αργίας".

Λίγα λόγια για την Τσικνοπέμπτη

Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. Λαμβάνει μέρος την Πέμπτη, λόγω του ότι οι μέρες Τετάρτη και Παρασκευή θεωρούνται νηστίσιμες, της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, την αποκαλούμενη Κρεατινή. Προηγείται αυτής η πρώτη κατά σειρά Προφωνή και ακολουθεί η τρίτη εβδομάδα της Τυροφάγου. Πραγματοποιείται κάποιες μέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής.

Σχετικά Άρθρα

Μικροκομοτηναίικα

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης  στην περιφέρεια ΑΜΘ και πρώην «θρακάρχης» Τέρενς Κουίκ,  όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ,  «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος με τις πράξεις του,  γιατί παραβίασε τις αρχές των Ανεξάρτ